Inghetata marmorata cu afine

De catre   iulie 27, 2013
1 vote

mancarici 019mancarici 011 mancarici 008 mancarici 009

Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato,specialitate italiana,si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad 🙂 asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato,nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato,asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.

Am folosit:

500 ml frisca lichida

500 ml lapte condensat (partial degresat)

zahar (aproximativ 150-200 gr,nu am masurat0

3 plicuri zahar vanilat

500 gr afine

5-6 mere mici pe care le-am ras pentru a obtine suc

70-100 ml suc de mere

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit,l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina 🙂

Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou,iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat 🙂

Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.

Pofta mare!

mancarici 019

3 Comentarii despre “Inghetata marmorata cu afine

  1. Diana

    Oare o fi buna ??? Am ceva indoieli :)) :)) glumesc , Dana … cred ca-i adevarat dezmat , bv , bv
    Duminica excesiv de frumoasa si reusita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.