Am vazut intr-o seara, dar din pacate nu complet la o emisiune culinara un nenea bucatar care facea chiftelute cu branza ricotta.
Din pacate nu am vazut reteta completa, am retinut doar din tot ce era in emisiune, ca fiind cu branza e bine sa fie fierte in sos chiftlutele si nu prajite pt ca branza s-ar topi si ar iesi ceva ce nu ne dorim. Am creat reteta in stilul meu, Chiftelute cu ricotta in sos de rosii, cu aromele care imi plac si va recomand acest preparat ca este tare gustos.
Am folosit pt chiftele:
750 gr carne macinata (vita+porc)
250 gr branza ricotta
1 catel de usturoi
2 oua
10 cm fenel tocat foarte marunt
turmenic
boia afumata
sare
pesmet
ardei iute
3-4 frunze de salvie
Pentru sos:
1 l passata de rosii
fenel tocat marunt
2 catei de usturoi
sos de soia
turmenic
chimen seminte si macinat
cardamon verde macinat
chilly
o jumatate de pastaie de vanilie
oregano
zahar
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt cu usturoiul, putin ulei, turmenic, chimen, cardamon, chilly, pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.
Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.
Intr-un castron am pus carnea macinata, ricotta, ouale, pesmetul, usturoiul, condimentele, am framantat bine cu mana si cand sosul a inceput sa fiarba, am dat focul foarte mic si am adaugat chiftelele una cate una, fara a mai amesteca pt a nu le rupe.
Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute sosul cu chiftelele apoi am stins focul si am asezonat cu oregano uscat si putin zahar.
Desi nu sunt deloc amatoare de rosii, sos de rosii sau orice derivat de rosii in mancare, acest preparat mi-a placut pana si mie tare mult.
Pofta mare!