E clar ca nu pot sta mult fara ele, le-am declarat deja preferatele mele, tocmai pentru ca desi reteta de baza folosita de mine este aceeasi am posibilitatea sa ma joc in functie de ingrediente si imaginatie si de fiecare data briosele mele sa fie diferite.
De data aceasta am ales sa le adaug ciocolata si stafide, sa vad cum se imbina cu aluatul si ce se intampla pe parcursul procesului de coacere.
Am folosit:
Ingrediente:
4 oua
10 linguri lapte
2 praf de copt
200 gr zahar tos
3 zahar vanilat
200 gr unt sau ulei
350 gr faina alba
sare
esenta vanilie si esenta de visine
stafide si banuti de ciocolata…dupa gust.
Ingredientele umede (ouale, laptele, uleiul, esentele) le-am amestecat bine de tot, am adaugat apoi zaharul tos si cel pudra si am amestecat pana cand zaharul s-a topit, apoi am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt, am amestecat din nou pana cand compozitia s-a omogenizat foarte bine.
Stafidele le-am inmuiat putin cu apa si apoi le-am uscat cat de cat cu un servet de hartie, apoi am adaugat peste ele o lingura de faina (ca in aluat sa nu se duca la fund), banutii de ciocolata i-am bagat putin la blender pentru a-i sfarama si apoi i-am adaugat si pe ei in aluat.
Am amestecat totul bine si am umplut formele din hartie pt briose.
Un desert rapid si gustos care te lasa sa te joci mereu ori de cate ori il faci poate fi diferit. 🙂
Pofta mare!
vreau sa imi trimiti si mie una la birou prin mihai:))
:)) vedem daca mai raman…cu drag!