Briose cu apa de trandafiri, vanilie si curmale

De catre   noiembrie 9, 2014

Imi era parca dor de niste briose, pentru ca nu am mai facut de ceva vreme, asa ca am pregatit aceasta delicioasa reteta de Briose cu apa de trandafiri, vanilie si curmale.

Aveam prin „dulapiorul magic” din bucatarie niste curmale cu care ma gandeam de ceva vreme sa fac ceva, asa ca am facut o combinatie cu ciocolata si ceva mirodenii si au iesit niste briose pufoase si gustoase numai bune pentru o duminica in familie.

Am folosit:

5 oua

10 linguri zahar

10 linguri ulei

6 linguri lapte

semintele de la o pastaie de vanilie

2 linguri apa de trandafiri

420 gr faina

7 gr praf de copt

100 gr ciocolata neagra

150 gr curmale

Curmalele si ciocolata le-am taiat marunt, am pus in robot ouale intregi, am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.

Am adaugat apoi uleiul, amestecand dupa fiecare lingura adaugata, laptele, apa de trandafiri, faina amestecata cu praful de copt si la urma de tot curmalele si ciocolata maruntite.

Am amestecat pentru a omogeniza bine toate ingredientele, apoi am pus aluatul in tava de briose.

Eu am folosit si hartiute de briose si nu am mai uns tava, dar daca nu aveti ungeti cu putin ulei si tapetati cu faina.

Am lasat briosele sa se coaca pana cand au trecut testul cu scobitoarea.

Din aceasta cantitate de ingrediente mie mi-au iesit 3 tavi a cate 12 buc.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.