Iubesc briosele dar pana astazi nu am mai facut briose aperitiv, doar dulci, provocarea a venit insa de la Ruxandra, cea care are blogul Colectia de briose si care mereu posteaza fel de fel de briose atat dulci cat si sarate, asa ca…am zis sa incerc si eu sa vad ce va iesi, a iesit reteta asta, denumita Briose aperitiv cu zucchini.
Am folosit:
2 buc zucchini
1/2 buc carnat afumat
2 oua
375 gr faina
un praf de sare
harissa
turmenic
100 ml ulei
250 ml lapte
1 plic praf de copt
Intr-un castron am pus cele 2 oua pe care le-am batut bine, am adaugat apoi condimentele, laptele, uleiul, faina si praful de copt.
Zucchini i-am spalat bine si apoi i-am dat pe razatoarea mare, carnatul l-am taiat cubulete mici si apoi am incorporat si aceste ingrediente in briose.
In tava de briose am pus hartiutele de copt (se poate si fara daca nu aveti, dar ungeti bine tava) si apoi cate o lingura generoasa de compozitie.
Le-am copt aproximativ 25 minute, dar depinde de cuptor, asa ca inainte de a le scoate verificati cu scobitoarea.
Mie mi-au iesit din toate aceste ingrediente 23 briose 🙂
Pofta mare!
un aperitiv sau mic dejun excelent, sanatos, pufos, plin de vitamine si apetisant de gustos 🙂
Asa este…merg bine la micul dejun cu o cana de lapte 🙂