World congress of culinary traditions

De catre   martie 15, 2014

Daca e sambata este o buna ocazie sa socializam si sa iesim din casa. Daca mai este si o zi de sambata superba, asa cum a fost astazi, cu atat mai mult cred ca e mare pacat sa stai in casa.

Asa ca….soarele fiind deja pe cer de dimineata, l-am luat pe iubi de o manuta si am plecat la socializare, la World congress of culinary traditions.

Faptul ca acest congres culinar a avut loc si intr-o zi de weekend, (el desfasurandu-se pe parcursul a mai multe zile) a fost si un bun prilej sa cunosc si in viata reala cativa oameni cu care pana acum am corespondat doar pe retelele de socializare sau, dupa caz la telefon.

Primul om pe care l-am cunoscut astazi, este Albert Bertoni, o mare parte din cei care vor citi acest articol cu siguranta il stiu deja, este un om pasionat ca si mine de arta culinara si care, tot ce aseaza in farfurie este cu adevarat Arta.

Datorita lui si tin sa ii si multumesc pe aceasta cale, am ajuns si noi astazi la Congress, daca nu mi-ar fi spus Albert ca ajunge in Bucuresti, nu m-as fi gandit sincer sa merg, pentru ca mereu imi place sa profit la maximum de zilele de weekend pentru a sta cat mai mult prin bucatarie.

Nu imi pare insa rau ca am ales sa merg, asa cum am spus am cunoscut oameni pe care ii apreciam dar pe care ii cunosteam doar virtual, ma bucur sa vad ca ei exista si in realitate.

Tot astazi am vazut-o in carne si oase si pe draga mea Patricia Badaluta, o fata draga mie, pe care initial am cunoscut-o datorita site-ului bucataras.ro si cu care mai apoi am pastrat o legatura, ba chiar am si vorbit la telefon doar sa ne vedem mai ramasese, astazi insa…s-a produs si aceasta minune.

Ce s-a petrecut acolo in cadrul congresului….e mai greu de explicat, eu fiind atrasa mai mult de cei pe care i-am intalnit acolo, am vazut insa o expozitie de torturi printre altele.

Eu sunt pasionata de torturi, prietenii mei care imi urmaresc pagina de facebook papabundetot, stiu deja asta, asa ca m-a bucurat sa vad acolo ca cineva „s-a gandit” si la mine si pasiunea mea.

In aer plutea asa o incarcatura….am vazut bucatari medaliati si cu siguranta cunoscuti si apreciati pentru munca lor, expozitii de preparate in mare parte traditionale, dar marele castig a fost socializarea reala.

Ne-am pozat, am povestit…a fost o sambata chiar frumoasa in care am vauzt cu bucurie ca oamenii pe care ii stiu in mediul virtual chiar exista si se afla printre noi.

Cu siguranta, acum astept urmatorul eveniment culinar la care sa fiu prezenta.

Sambata frumoasa dragii mei!

13 Comentarii despre “World congress of culinary traditions

  1. paula constantin

    buna! eu locuiesc in germania si de f putin timp mi-am descoperit pasiunea pt.gatit.nu am imaginatie pt retete noi dar prepar si ma inspir din retetele voastre.va invidiez pt toate intalnirile pe care le aveti.faceti niste lucruri minunate si deosebite( spre deosebire de nemti care nu stiu decat cartofi si snitele).felicitari

    1. dana Autorul articolului

      Iti multumesc mult Paula…poate ca tocmai descoperindu-ti aceasta noua pasiune…cu timpul poti initia tu astfel de intalniri in cercul tau de prieteni…unde pentru inceput sa va intalniti si sa schimbati idei si impresii…e doar o propunere.
      Pana una,alta,eu cred ca daca faci cu drag asta,si daca lasi imaginatia sa iti zboare,poti dezvolta frumos pasiunea ta si poti crea niste retete delicioase pentru cei dragi tie.
      Mult succes in ceea ce faci si nu te descuraja de ceea ce gasesti acolo (snitele si cartofi) continua sa gatesti ceea ce iti place tie.
      Sa ai o zi minunata!

  2. Patricia

    Ma bucur ca am fost prezenta la acest eveniment si in egala masura, sunt fericita ca am cunoscut un om deosebit ca tine, draga Dana. Te pup si abia astept sa ne revedem. 😉

    1. dana Autorul articolului

      Si eu ma bucur scumpo ca ne-am cunoscut,dar si ca te-ai mutat mai aproape 🙂
      Te astept si la concurs daca te tenteaza 🙂
      Puup

Dă-i un răspuns lui dana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.