Workshop culinar by Star Chefs cu Chef Razvan Alexandru

De catre   august 14, 2013
1 vote

20130814_13302620130814_133018workshop star chefs 040workshop star chefs 007

Ma simt o norocoasa pentru ca de cand am inceput sa scriu pe acest blog al meu,din dorinta ca ceea ce scriu sa nu ramana doar pentru mine ci sa impartasesc si cu ceilalti,care sunt interesati ca si mine de bucatareala la toate nivelurile ei si am inceput mai intens sa promovez blogul dar si retetele mele am avut ocazia sa ader la diverse grupuri culinare in speta Culinary Events si astfel am reusit atat sa cunosc oameni minunati,pe o parte dintre ei ii stiam de la televizor,sau pe altii i-am cunoscut aici,dar am si marea sansa de a participa la diverse Workshopuri culinare sustinute de profesionisti in domeniu, lucru care este posibil datorita oamenilor din Star Chefs,profesionisti care,isi iubesc meseria si care,si-au acumulat o vasta experienta in afara tarii de-a lungul anilor si acum,spre surprinderea mea,placuta ce-i drept s-au intors in tara si doresc sa impartaseasca cu toti cei interesati din experientele si cunostintele lor.

Ma refer aici la chef Razvan Alexandru pe care o mare parte dintre noi (printre care si eu) il stim de la emisiunea Top Chef si care a fost gazda noastra (daca imi este permis termenul) astazi la Workshopul culinar organizat de Star Chefs la Hotel Residence-Arcul de Triumf.

Tema,sau vedeta zilei au fost rosiile de la CAP Gurbanesti,alti oameni minunati care incearca sa schimbe ceva in mentalitatea si cultura noastra,prin munca lor,aceea de a cultiva cat mai natural si cu un gust deosebit diverse soiuri de rosii,incercand astfel prin produsele lor sa ne intoarca cumva la ceea ce erau odata produsele naturale cu care mare parte din noi am si crescut pe care o parte la fel de mare le-am si uitat din comoditate,pentru ca ne este mai simplu sa mergem la supermarket decat la piata si sa cumparam de acolo…ce gasim…fara gust si cu bani nu foarte putini de cele mai multe ori datorita imenselor taxe de listare practicate de aceste magazine. Dar…nu mi-am propus sa dezbat eu acum politica de vanzare a hypermarketurilor vroiam doar sa incerc sa va sugerez ca…mai bine facem un efort si ajungem la piata de unde avem mari sanse sa cumparam legume si fructe cu gust.

Pentru astazi chef Alexandru Razvan ne-a demonstrat cum un fruct (am aflat tot astazi ca rosia nu e leguma ci fruct) asa cum este rosia poate oferi o farfurie deosebita cu mancare satioasa si mai ales plina de savoare,care,merge perfect cu aceste zile fierbinti pe care le traim acum.

Primul fel prezentat a fost Gazpacho cu rosii de la CAP Gurbanesti,o supa rece de care cred ca, cu totii am auzit,unii poate am incercat si noi acasa sa o facem,insa gustul acesteia facuta de chef Alexandru Razvan a fost cu totul special tocmai pentru ca toate ingredientele folosite erau cat mai naturale posibil,rosiile de la CAP Gurbanesti si castravetele,ardeiul,ceapa si usturoiul chiar din gradina chefului.Pentru mine,faptul ca un chef a adus din gradina proprie ingrediente pentru a face un preparat la un workshop ,unor necunoscuti…ca pana la urma cam asta eram mare parte dintre noi,spune multe despre acest om si despre cat isi iubeste el meseria …recunosc ca eu sunt si o fire mai sensibila dar pentru mine acest mic gest a contat foarte mult pentru a-mi face o parere despre ce fel de om e.

Al doilea fel prezentat de chef Alexandru Razvan a fost o salata Buratta cu mix de rosii cherry, rucola si pesto desi sunt ceva mai multe ingrediente tot rosiile CAP Gurbanesti au fost vedetele,pentru ca au un gust fabulos si….dupa multa vreme chiar am simtit ca mananc rosii desi poate suna ciudat.

Pentru ca aceste workshopuri sunt destinate atat profesionistilor cat si celor DOAR pasionati fara a avea la baza cunostintele unui Chef,oamenii astia incearca (si pana acum au si reusit) sa ne capteze atentia tuturor,nimeni sa nu se simta in plus acolo si toti sa ne integram ca si cum am vorbi acceasi limba….desi e greu uneori,…in acest scop…cred eu ultima parte din workshop a fost interactiva,desi vorbeam de o specialitate a chefului Razvan Alexandru,ne-a invitat sa ne jucam impreuna si sa il „ajutam” ca sa zic asa desi..sunt convinsa ca nu era nevoie si sa creem caviar de amaretto cu ajutorul bucatariei moleculare.

M-am oferit si eu sa iau parte la acest joc,chef Razvan Alexandru l-a numit act de curaj din partea mea,eu as spune ca daca iubesti cu adevarat ceva nu ai de ce sa te temi…iar eu in bucatarie nu am emotii pentru ca simt ca m-as descurca in orice situatie daca nu ma lasa imaginatia. 🙂 si cu atat mai mult astazi ca aveam si profesorul langa noi…ce putea fi greu?! 🙂

Mi-a placut,a fost frumos,nici nu stiu cand a trecut timpul,teoretic au fost 2 ore,practic…mi s-au parut 5 minute,ne-am simtit bine,cel putin eu,am venit si de aceasta data mai bogata acasa,am cunoscut oameni noi,pasionati ca si mine de bucatarie,am cunoscut profesionisti si…am facut si caviar de Amaretto :)…ce poate fi mai frumos pentru o zi de concediu din august.

In incheiere am o dorinta pe care simt nevoia sa o exprim si anume aceea ca mi-as dori sa vad mai multa lume la aceste workshopuri,cel putin pe mine ca om care gateste pentru familie si atat, ma ajuta mult,aflu lucruri noi si…ce sa vezi este GRATUIT ceea ce….mi se pare genial…sa inveti de la un specialist,apreciat in domeniul lui si el sa iti ofere din timpul sau,si toate astea….asa pentru ca isi iubeste meseria…genial,jos palaria Star Chefs pentru ceea ce fac si pentru ceea ce sper eu,vor sa faca si pe mai departe.

Astept acum cu nerabdare urmatorul WORKSHOP marca STAR CHEFS!

20130814_134857

12 Comentarii despre “Workshop culinar by Star Chefs cu Chef Razvan Alexandru

  1. Adriana

    Bravo,Danuta ! Te felicit si sunt incantata ca am o prietena atat de perseverenta,priceputa si puternica ( de frumoasa,nu mai zic…asta ca sa nu ti-o iei prea tare in cap/nasul pe sus 😀 ) Iti doresc succes in tot ceea ce iti doresti ! Pup !!!

  2. FlaviaD

    Buna, Dana! Mi-ar placea sa particip si eu la workshopul acesta. Te rog, imi poti spune cum aflu cand va avea loc urmatoarea sesiune?

    1. danaszocs

      Buna,urmatorul workshop pe alta tema va fi cam in 2 saptamani. Pentru a afla in detaliu cand si unde e important sa te inscri in facebook la grupul Culinary events daca nu te descurci imi spui si te pot invita eu in grup. Odata inscrisa acolo vei fi la curent cu toate evenimentele la care putem participa.
      O seara frumoasa!

  3. Oana Jipa

    Bravoo Dana! Iti apreciez sinceritatea si entuziasmul cu care ai povestit experienta ta 🙂 Se vede ca ai scris, parca… asa… cu sufletul la gura. Foarte frumos! La cat mai multe workshop-uri iti doresc! Ceea ce-mi doresc si mie, dar eu nu stau in Romania, deci.. mai greu. Mult succes cu blogul!

    1. danaszocs

      Multumesc mult Oana! Ma bucur daca ti-a facut placere sa citesti acest material…mai e unul inaintea astuia sustinut de Johnny Susala 🙂 Cat priveste faptul ca nu traiesti in Ro..sincer ma bucur pt tine si…lasa ca merg eu si la alte workshopuri si iti povestesc! 🙂
      Zi frumoasa sa ai!

  4. Lili

    Frumos materialul scris!!! Felicitari!!! Mi-ar placea sa particip si eu la astfel de workshopuri! Te pup Dana!!!

    1. danaszocs

      Multumesc mult Lili! Daca esti in Bucuresti nu e nici o problema in general, ma rog…cu exceptii ca uite maine mai e unul dar e cu locuri limitate! Prima conditie ca sa zic asa este sa te inscri in grupul Culinary Events de pe facebook, cei de acolo organizeaza si trebuie sa fi membru la ei ca sa te primeasca,apoi tot acolo afli cand e vreun workshop.In general cam la 2 saptamani se organizeaza cate unul.
      Poate ne vedem odata la un workshop! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *