Vermicelli cu pui si legume

De catre   mai 25, 2014
1 vote

taitei 011   taitei 004   taitei 008   taitei 005

Pentru astazi am pregatit ceva foarte usor si delicios,deja este foarte cald afara asa ca trebuie sa gasesc solutii de gatit rapid dar care sa fie la fel de bune ca si preparatele care se gatesc mai lent 🙂

Pentru ca mie imi plac mult asiaticii si aromele lor,am pregatit un preparat cu arome asiatice,usor picant si foarte gustos.

Am folosit:

5 pulpe mari de pui dezosate

3 morcovi

1 vanata

2 catei de usturoi

1 lingurita pasta de creveti

1/2 lingurita pasta de curry

chimen macinat

curry praf

sos stridii,sos de soia,sos de ardei iuti

Taitei vermicelli

ulei de susan

Pulpele de pui le-am taiat in bucati mici,le-am marinat putin cu sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti.Usturoiul l-am tocat marunt,morcovii si vanata le-am taiat bastonase.In wok am pus putin ulei,usturoiul tocat,chimen macinat,curry,pasta de creveti,pasta de curry si am lasat la foc iute pana cand usturoiul si-a eliberat aroma.Am adaugat apoi carnea de pui,am amestecat si am lasat-o 7 minute la foc iute,apoi am pus morcovul taiat bastonase,am adaugat  un strop de apa,am lasat si morcovul sa se gateasca putin si la urma am adaugat vanata,am mai lasat la foc 5 minute si apoi am stins focul.

Intr-o oala am pus apa cu sare si dupa ce a dat in clocot am adaugat vermicelli,i-am lasat aproximativ 3 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj) sa se inmoaie,apoi i-am strecurat si i-am clatit bine cu apa rece,pentru a opri procesul de gatire.Dupa ce i-am scurs bine de apa,am pus peste ei cativa stropi de ulei de susan.

Am servit taiteii cu pui si legume si mi-a placut tare mult ce a iesit.

Pofta mare!

taitei 011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *