Trandafiri cu branza dulce si cirese

De catre   iunie 9, 2014
2 votes

DSCN7173  DSCN7162 DSCN7163 DSCN7164DSCN7166 DSCN7167

Dupa un model postat pe facebook de o prietena,careia ii si multumesc pentru ca mi-a dat o idee buna,am incercat si eu un desert rapid cu foietaj,branza dulce si cirese,tare bun si aromat si care va poate ajuta sa faceti ceva rapid pentru atunci cand primiti musafiri neasteptati sau chiar pentru  o masa de sarbatoare 🙂

Am folosit:

1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)

10 cirese

250 gr branza dulce

50 gr branza ricota

coaja rasa de la o lamaie

nucosara rasa

2 pliculete zahar vanilat

vanilie,3 linguri zahar

2 oua si 1 albus

1 galbenus pentru uns trandafirii

Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat,dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza,ouale,zaharul,nucosara,vanilia,coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie.
Ciresele le-am taiat in 2,am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.

Am luat un dreptunghi/patrat de aluat,l-am crestat la colturi,in mijloc am pus o lingura de umplutura,am adunat apoi pe rand laturile,asa cum se vede si in poze si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.

Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Simplu,bun si de efect.

Pofta mare!

DSCN7173

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.