Tort de prune cu menta

De catre   august 3, 2014
3 votes

DSCN7787      DSCN7784       DSCN7778         DSCN7780

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si de abundenta de fructe de pe tarabe,e pacat sa nu facem dulciuri bune acasa,mai ales ca in felul asta stim exact si ce contin :),lucru care nu il putem spune despre un tort de la cofetarie.

Am folosit pentru blat:

250 gr biscuiti

100 gr unt arahide

100 gr unt

Pentru crema:

700 gr prune

50 gr zahar

frunze de menta

2 lingurite scortisoara

esenta de vanilie

400 gr iaurt fara grasimi

6 foi de gelatina

Am pus in robot biscuitii si i-am sfaramat,am adaugat peste ei untul de arahide si untul,am amestecat bine,apoi am pus compozitia astfel obtinuta in forma de tort,am intins-o bine,sa iasa un blat cat de cat uniform,apoi am dat blatul la frigider sa se raceasca.

Prunele le-am taiat jumatati si le-am pus intr-o cratita cu zaharul,frunzele de menta,esenta de vanilie si scortisoara si le-am lasat sa fiarba,pana cand s-au inmuiat.Inainte de a stinge focul am adaugat si gelatina inmuiata inainte in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,am amestecat bine si am dat prunele deoparte sa se raceasca 5 minute.

Dupa ce prunele s-au mai racit am introdus blenderul si le-am maruntit pana cand s-a format ca o pasta,am adaugat apoi iaurtul,am mai amestecat putin si gata,asta a fost tot 🙂

Extrem de simplu si bun.Eu am decorat tortul cu felii de prune,afine si zmeura dar puteti face cum va place si cu ce aveti la indemana.

Pofta mare!

DSCN7786

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.