Tort de piscoturi cu capsuni

De catre   mai 9, 2016
5 votes

#prajituridroetker

Am fost provocata de prietena mea draga Mariana Robescu sa particip la acest concurs organizat de Dr. Oetker si sa realizez un dulce frumos si gustos.

Sper ca am reusit asta cu acest tort…a fost tare gustos din spusele celor care l-au mancat asa ca…asteptam voturi cat mai multe de la privitori 🙂

Tort de piscoturi cu capsuni
Print Recipe
#prajituridroetker, o provocare draguta pentru a realiza o prajitura de efect.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 180 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 180 minute
Tort de piscoturi cu capsuni
Print Recipe
#prajituridroetker, o provocare draguta pentru a realiza o prajitura de efect.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 180 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 180 minute
Ingrediente
sirop
Crema
Blat
Portii: persoane
Etape
  1. Am inceput cu siropul pentru a-i da timp sa se si raceasca putin. Intr-o craticioara am pus zaharul, zeama de la 2 lamai, o pastaie de vanilie fara seminte si apa si am lasat siropul sa fiarba pana cand zaharul s-a topit. Apoi l-am dat deoparte sa se racoreasca putin pana am avut nevoie de el.
  2. Am taiat cateva capsuni in cubulete mici, intr-un castron am pus mascarpone, ricotta, coaja de la 2 lamai, extract de vanilie, am mixat totul bine pana cand compozitia s-a omogenizat. Am adaugat apoi zahar pudra Droetker si am mixat din nou.
  3. Am inmuiat foile de gelatina in apa rece 5 minute, apoi le-am scurs bine de apa si le-am inmuiat in putin sirop fierbinte pentru a le dilua si le-am adaugat peste crema.
  4. Intr-un castron am batut usor smantana si apoi am incorporat-o (avand grija sa nu o stric), peste crema de mascarpone cu ricotta.
  5. Dupa ce toate elementele au fost gata, am trecut la montarea tortului meu delicios. Intr-o forma de tort (28 cm) am pus un strat de piscoturi (inmuiate rand pe rand in sirop), avand grija sa acopar bine fundul formei dar si sa am un aspect frumos pe margini.
  6. Din loc in loc, pe lateralele tortului am pus cate o felie de capsuni. Peste primul strat de piscoturi, am pus un strat generos de crema de mascarpone cu ricotta si capsuni taiate cubulete.
  7. Am revenit peste crema cu un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, crema si...asta a fost tot. Am decorat tortul cu cateva felii de capsuni, pastrate cu tot cu codita si am dat tortul la frigider pentru aproximativ 3 ore.
  8. Dupa ce tortul s-a intarit putin si s-au fixat toate elementele bine, l-am taiat si am servit cu mare pofta din el 🙂 Este un tort usor, de vara as zice care ne-a placut tare mult si pe care trebuie sa il fac din nou pantru ca nu ne-am saturat 🙂
  9. Daca va place ideea, preparatul final si daca v-am facut pofta il puteti vota pe facebook-ul papabundetot cu un Like la poza. #prajituridroetker
Notitele retetei

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Tort de piscoturi cu capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *