Tort de pere cu crema ganache

De catre   octombrie 9, 2013

Tort de pere cu crema ganache, un tort simplu in aparenta insa extrem de gustos si delicat, care mi-a luat o zi intreaga sa il fac numai pentru a iesi asa cum imi doream…a fost atat de bun incat…in 10 minute dupa ce l-am scos pe masa…nu a mai ramas mare lucru din el. 🙂

Pentru blat am folosit:

8 oua,

2 cani de zahar,

10 linguri de ulei,

1 cana de lapte,

3 cani de faina alba,

2 plicuri praf de copt stins cu zeama de la o lamaie,

un praf de sare,

vanilie,

coaja rasa de la o lamaie.

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, spre sfarsit adaugam un praf de sare, apoi galbenusurile, uleiul, esentele, laptele, praful de copt stins cu lamaie si la urma de tot se adauga faina si zaharul.

Se ameste bine ingredientele si se aseaza apoi in forma de copt tapetata cu faina sau hartie de copt.

Pentru umplutura am folosit:

8 pere mari

2 batoane scortisoara

5 cuisoare

1 anason stelat

3 foi gelatina

200 gr zahar

Perele le-am curatat de coaja si le-am taiat in sferturi apoi le-am pus la fiert intr-un sirop format din 400 ml apa, zahar, cuisoare, anason, baton scortisoara si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat bine, apoi le-am lasat la racit.

Dupa ce perele le-am racit le-am pus intr-un bol si le-am pasat cu blenderul pana au devenit piure. Am pus peste acest piure 3 foi de gelatina.

Separat am taiat felii subtiri o alta para, feliile le-am caramelizat cu zahar tos si zahar vanilat.

Dupa ce blatul de tort s-a racit complet, l-am taiat in 2 si l-am insiropat cu sucul in care am fiert perele, am pus piureul de pere, apoi feliile de pere caramelizate si celalalt blat insiropat.

Tortul l-am acoperit cu crema ganache: 200 gr ciocolata neagra, 160 ml smantana, 20 gr unt.

Dupa ce smantana s-a incalzit bine am luat-o de pe foc si am pus-o peste ciocolata taiata bucatele mici, am lasat-o 2-3 minute si apoi am amestecat bine.

Crema astfel obtinuta am asezat-o peste tort si am intins-o bine,…dar nu perfect, tocmai pentru a se vedea ca e un tort hand made si nu unul de cofetarie.

Tortul a fost decorat cu cateva frunze de menta proaspata din propriul balcon 🙂

Pofta mare!

13 Comentarii despre “Tort de pere cu crema ganache

      1. Diana

        🙁 De luni incepand am fost cam necajita , dar nici timp n-am prea avut ; acum am intrat un pic ptr ca n-am apa din cauza unei avarii in oras , asa ca … ma uit sa vad ce mai gatesc prietenutele mele gospodine de pe net … ele nu contenesc sa ma uimeasca , ca si tine de altfel 🙂

          1. Diana

            Nu sunt ,,o draguta” , Dana … doar constat ce faceti si va admir ; n-am reusit sa remediez nimic , am un frate care mai copilareste la 40 de ani (fara cateva luni) si o necajeste taaaaaare pe mami meu , rau de tot (are 76 de ani si animalul o chinuie :(( )

          2. Diana

            Ce sa mai zici , ca nu mai este ce 🙁
            Wk linistit si frumos , Dana !

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.