Tort de afine cu mure

De catre   iulie 20, 2014

Astazi este sarbatoare, este Sfantul Ilie, asa ca nu puteam lasa sa treaca aceasta zi fara a oferi celor sarbatoriti si un tort, Tort de afine cu mure.

M-am gandit la un tort de afine cu mure, pentru ca vazusem zilele trecute o reteta de blat pe care imi doream sa o incerc, asa ca a fost destul de simplu sa ma decid asupra acestei retete.

Piata e plina de afine de cultura dar si de padure (eu le prefer pe cele de padure) asa ca am profitat si eu de acest fapt si v-am pregatit un delicios tort 🙂

Am folosit pentru blat:

200 gr oua (4 buc)

200 gr unt

200 gr zahar (tos+vanilat)

200 gr faina

Pentru crema:

400 gr afine de padure

2 linguri de zahar vanilat

400 gr iaurt 0% grasimi

6 foi de gelatina

mure

frunze de menta pentru decor

Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat, pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale, asa ca, va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente.

Untul la temperatura camerei l-am pus intr-un bol si l-am mixat cu zaharul pana cand s-a format o crema moale si pufoasa.

Am adaugat apoi pe rand cate un ou, mixand din nou dupa fiecare si la urma am adaugat faina cate 2-3 linguri odata, mixand de asemenea dupa fiecare adaugare.

Blatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si l-am dat la copt la foc mic pana cand a trecut testul cu scobitioarea.

Am lasat apoi blatul sa se raceasca complet si am trecut la crema.

Crema: Am pus intr-o craticioara afinele de padure spalate bine, am adaugat peste ele 2 linguri zahar vanilat si le-am pus la foc, unde le-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute.

Gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi inainte de a stinge focul la afine am adaugat-o acolo.

Am amestecat bine si am luat cratita deoparte pentru a se raci putin. Am adaugat peste afine iaurtul, am blenduit bine amestecul pana cand s-au maruntit afinele bine si am obtinut o pasta fina.

Am adaugat peste blatul racit aceasta crema si am dat tortul la firgider cateva ore pentru a se raci si pentru ca gelatina sa isi faca treaba.

Am ornat tortul cu mure, afine si frunze de menta si l-am presarat cu zahar pudra pentru contrast.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.