Tort cu piersici

De catre   iulie 6, 2014
1 vote

DSCN7449       DSCN7469  DSCN7443   DSCN7453

Pentru ca e vara,cald si frumos,cred ca un tort racoros e o alegere buna pentru weekend,asa ca am pregatit si eu un tort de piersici cu iaurt,aromat si foarte usor de preparat,chiar si pentru cei care nu petrec foarte mult timp in bucatarie si poate nu sunt foarte indemanatici 🙂

Am folosit pentru blat:

300 gr biscuiti

150 gr unt (la temperatura camerei)

Pentru crema:

5 piersici

400 gr iaurt 0% grasimi

200 ml frisca

4 linguri gelatina

4 linguri zahar

Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari.

Crema: Am taiat piersicile in cuburi,nu foarte mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul si le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat bine,dupa ce am oprit focul,am adaugat gelatina,am amestecat bine si am introdus apoi blenderul pentru a obtine un piure de piersici.Am lasat piureul la racit.

Frisca am batut-o bine,am adaugat peste ea iaurtul,am amestecat si apoi piure-ul de piersici racit.Am turnat aceasta compozitie peste blatul de biscuiti si am dat la frigider pana a 2-a zi.

Eu am decorat tortul pe margini cu seminte de mac,pentru contrast si cateva felii de piersica proaspata.

Pofta mare!

DSCN7452

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.