Tort cu mango si piersici

De catre   iulie 1, 2013
1 vote

Pentru ca tortul de afine a avut mare succes la ai mei si l-au papat imediat,am zis sa mai fac un tort dar de data asta cu ce aveam prin casa,pentru ca afara era…rupere de nori,asa ca am facut tortul asta cu mango si piersici si cu blat din pandispan pentru ca nici biscuiti nu am mai avut.

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri faina

5 linguri zahar

2 linguri ulei

3 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

2 buc mango

5 piersici mici

375 ml iaurt cu 0% grasimi

400 ml frisca lichida

7 foi de gelatina

200 gr zahar

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.

Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.

Pofta mare!

 

8 Comentarii despre “Tort cu mango si piersici

  1. Diana

    Dana , gelatina si-a mai pastrat proprietatile daca i-ai dat un clocot ?d
    Bun si acesta , eu am un compot cu mix de fructe exotice pe care l-as putea folosi f bine si-as sari si faza cu siropul fiert … mmm , bun cred .
    Stii ceva Dana ??? apreciez faptul ca nici tie nu-ti plac torturile dichisit ornate , ca acelea de la cofe :)) si cu glazura de cioco mai procedez asa , doar picurata ici colo … pacat ca nu-mi prea place sa postez , ca ma enerveaza atata scris si acum mi s-a mai stricat si PC-ul unde aveam toate pozele retetelor , ca pe piticania asta de laptop , n-am nik , nik , nik

    1. danaszocs

      Buna draga mea,
      Da pai…asa scrie pe prospectul foilor de gelatina,se inmoaie in apa rece 5 minute si mai apoi se pune in crema fierbinte ca sa se topeasca de tot!
      Cat despre ornat…as face eu mai dichisite dar…nu ma prea pricep,la gusturi pot spune ca ma pricep la cata lume a papat de la mine si mi-a laudat mancarea dar la ornat…asta e un mare mister pentru mine…inca 🙂

      1. Diana

        Ei , esti norocoasa daca ti-a reusit si cu clocoteala , cat despre ornari , pffffffffffffffffffffff , am doua maini stangi :))(n-am mostenit-o pe mamica deloc , ea ce atinge , arta iese ) ; gust sa aibe preparatele in primul rand , chiar daca impactul vizual este primul ….traim si noi pe langa maestri =)) si-apoi tu esti f tanara , cat vad io din poza , asa ca timp aaai , berechet

        1. danaszocs

          :)) e o poza mai veche… he he nu sunt chiar asa tanara…ma rog am implinit 37 ani anul asta asa ca…tinere eu zic ca sunt alea de 20 eu…la pensie in curand :))

          1. Diana

            Nu esti tanara la 37 ???????????????? pfoaaaaaaaaaaaaaaaaai , si io ce mama soarelui sa mai zic :)):)):))

  2. Adriana

    Sa stii dragalasa ca,mie imi place mult cum l-ai ornat.Chiar asta mi-a ” sarit ” in ochi prima data.E de efect ; chiar te-am laudat in gandul meu (cum iti merg tie manutele si ce minunatie ti-a iesit ).Aaa ! sa nu uit : cred ca felia asta ai taiat-o pentru mine 😉 Puup!

    1. danaszocs

      E pentru tine dragalasa cu drag!!!
      Multu ca ma lauzi ,asta ma ajuta sa ma mobilizez sa fac si mai frumos data viitoare ,desi eu cand e vorba de gatit cu mare drag fac totul dar….cu ornatul cred ca mai am mult de invatat.
      Puuuppp!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.