Tort cu crema de iaurt

De catre   mai 1, 2013

Iata ca m-am facut fetita mare ….azi implinesc 37 ani si merit un tort deosebit zic eu…:) asa ca am trecut la treaba sa mi-l fac daca tot am pretentii 🙂

Pentru blat am folosit:

4 oua

4 linguri faina 650

4 linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingura ulei.

Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma tare si la urma am adaugat zaharul, am mai amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Separat galbenusul l-am amestecat cu uleiul pe care l-am adaugat treptat, asa cum procedam la maioneza si am amestecat pana cand s-a ingrosat un pic. Am amestecat  apoi galbenusurile cu bezeaua formata din albusuri si zahar, si am adaugat  faina (tot asa incet si pe rand) si la urma de tot cacao. Am amestecat compozitia pana cand s-a omogenizat frumos si am dat-o la copt. Intre timp am trecut la crema, pentru care am folosit:

500 ml frisca lichida

500 gr iaurt

esenta vanilie

150 gr zahar tos

1 lingura ness

3 plicuri zahar vanilat

3 plicuri gelatina

Frisca se bate pana cand se intareste, adaugam apoi zaharul (tos si cel vanilat), separat iaurtul se amesteca cu gelatina (pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugam apoi compozitia peste frisca, punem si nesul, amestecam bine si gata.

Intre timp blatul s-a copt si s-a si racit, turnam crema de iaurt peste blat (totul este intr-o forma de tort detasabila) si lasam in frigider 4-5 ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba. Dupa ce tortul s-a intarit, l-am scos din forma detasabila, l-am pus pe un platou si am decorat cu ciocolata rasa, se mai poate si cu boabe de cafea daca aveti sau cu orice va lasa imaginatia 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.