Tort cu capsuni si crema de iaurt

De catre   iunie 2, 2013
1 vote

weekend iunie 023weekend iunie 024 weekend iunie 021 weekend iunie 017

Pentru ca tot a fost 1 Iunie,am zis sa sarbatorim si noi copiii din noi cu un tort 🙂 chiar daca suntem copii mai mari si nu mai primim jucarii,macar o prajitura sa ne faca sa ne amintim de anii cand eram copiii.Acest tort l-am mai facut si de ziua mea,dar nu cu fructe ci cu ciocolata si ness, si pentru ca a avut mare succes am considerat ca merita reeditat 🙂

Pentru blat am folosit:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina 650

1 lingura cacao

2 linguri ulei

3 piculete zahar vanilat

esenta capsune si colorant rosu (puteti sa nu folositi colorant daca vreti mai natural)

Se separa albusul de galbenus,albusurile le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se formeaza ca o bezea si zaharul s-a topit (se poate face mai simplu cu zahar pudra dar eu nu am avut).Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul (eu am pus pe rand uleiul nu tot odata) pana cand se ingroasa (ca o maioneza) si se adauga apoi peste bezeaua deja formata,adaugam si faina,cacao si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o foma de tort detasabila si se da la copt,aluatul fiind foarte putin se va coace repede asa ca stati cu ochii pe cuptor. La mine cred ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pana cand blatul s-a copt si racit am trecut la crema.

Am folosit:

500 ml frisca lichida

500 ml iaurt

200 gr zahar pudra

3 plicuri gelatina praf

esenta capsune

Frisca se bate pana cand se intareste,dupa ce s-a intarit se adauga zaharul (eu tot zahar tos am pus si am amestecat un pic mai mult ca sa se topeasca),gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (eu am avut din cea care nu se fierbe,daca aveti din cea care se fierbe trebuie sa o lasati sa se raceasca inainte de a o adauga) si se adauga peste iaurt,amestecam bine ca sa se omogenizeze compozitia si apoi amestecam iaurtul si frisca, amestecam usor toata compozitia. Intre timp blatul s-a copt si racit, l-am asezat in forma detasabila (il scosesem pentru a se raci),am turnat crema de iaurt peste blat si pe margine am decorat cu capsune.L-am lasat la frigider in forma pana a 2-a zi pentru ca gelatina sa isi faca treaba si apoi….l-am papat cu viteza luminii pentru ca a fost delicios,usor si racoros.

Pofta mare!

weekend iunie 023

2 Comentarii despre “Tort cu capsuni si crema de iaurt

  1. tanaseaurica

    interesant desenul, imi place cum a iesit si cum arata, imi dau seama ca e delicios, gustos si racoros la ce ingrediente are, mai ales daca sunt proaspete 😉

    1. danaszocs

      Da…m-am jucat cu ciocolata putin si apoi am zis sa ii gasesc o utilizare 🙂
      Tortul este facut chiar in perioada capsunelor asa ca totul a fost cu ingrediente proaspete .
      Multumesc mult de aprecieri!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.