Tochitura cu arome asiatice :)

De catre   august 24, 2013
1 vote

papici 027  papici 026papici 023papici 021

Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:)

Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.

Am folosit:

300 gr pulpa de porc

4 felii bacon

carnat afumat

apa de flori de portocal

fulgi de ardei iute

curry,sos soia

zahar

crema de otet balsamic

usturoi

malai,ulei de masline,unt pentru mamaliga

Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte,am adaugat carnea de porc in tigaie,impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia,am adaugat si zaharul,apoi  am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.

Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline,si am facut o mamaliga pentru tochitura.

Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon 🙂 ,aproape la fel cum o stiam doar ca,carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea  e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)

Pofta mare!

papici 027

2 Comentarii despre “Tochitura cu arome asiatice :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.