Tocanita de cartofi cu frunze de lime

De catre   decembrie 15, 2015
2 votes

La parterul cladirii unde am eu biroul se afla un Carrefour market care este destul de bine aprovizionat cu legume si fructe exotice spre deosebire de ale magazine de acelasi gen. Intr-una din zilele cand am coborat sa iau ceva de la ei, inca de la intrarea in magazin m-a izbit un miros si o aroma de lime, care venea de la niste pachetele (pungi) cu frunze de lime uscate, aduse tocmai din Thailanda (conform etichetei).

Bineanteles ca eu care sunt un mare fan de arome exotice am cumparat imediat o punga de frunze nestiind initial (ca de obicei) ce voi face cu ele, insa odata ajunsa acasa si relaxandu-ma in weekend mi-a venit ideea sa le folosesc asemeni frunzelor de dafin, sa ies din monotonie si sa le adaug intr-o banala tocanita care,cu ajutorul aromei de lime a devenit dintr-o simpla tocanita, o mancare aromata si fabuloasa.

Tocanita de cartofi cu frunze de lime
Print Recipe
Tocanita de cartofi cu frunze de lime, un preparat tare aromat
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Tocanita de cartofi cu frunze de lime
Print Recipe
Tocanita de cartofi cu frunze de lime, un preparat tare aromat
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Carnea pentru tocanita am pus-o la marinat cu o zi inainte in sos de soia, alaturi de muschiul de porc prezentat ieri, umplut cu ciuperci.
  2. Am pregatit legumele, le-am spalat si curatat apoi le-am tocat marunt.
  3. Am pus intr-o cratita uleiul de masline si legumele tocate, am adaugat peste ele condimentele, frunzele de lime zdrobite usor in mana si am pus totul la foc potrivit pentru ca legumele sa se caleasca usor.
  4. Pana s-au calit legumele am pregatit cartofii pentru mancare, desi se adauga mai tarziu i-am curatat si taiat si i-am lasat intr-un castron cu apa rece pana le-a venit randul. ­čÖé
  5. Odata legumele inmuiate, am adaugat carnea de porc marinata in sos de soia, cele 2 linguri faina de orez, am amestecat bine si apoi am adaugat vinul si am lasat sa dea un clocot pentru a se evapora alcoolul din vin.
  6. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea, am dat focul foarte mic si am lasat sa fiarba.Dupa ce carnea s-a fiert mai mult de jumatate, am adaugat si cartofii si i-am lasat si pe ei sa se patrunda bine.
  7. Dupa ce mancarea s-a gatit complet, am stins focul si am servit tocanita aromata cu frunze de lime alaturi de o salata de varza murata cu ulei de masline si boia ­čÖé
Notitele retetei

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Tocanita de cartofi cu frunze de lime

  1. Pingback: Tocanita de cartofi cu frunze de lime | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *