Ieri pentru ca a fost atat de frig, m-am gandit la o mancare care sa ne incalzeasca, asa ca am pregatit o tocanita cu porc, legume si vin rosu care si-a atins obiectivul 🙂
Aromele pe care le-am adaugat in tocanita, i-au dat o savoare deosebita si asta demonstreaza inca odata ca nu trebuie sa ai ingrediente scumpe pentru o mancare savuroasa, este insa nevoie de cateva condimente care dau gust si aromatizeaza si cea mai simpla mancare, iar aici stau tare bine, dulapiorul meu fiind mereu plin cu cele mai variate arome si cele mai exotice condimente 🙂

Tocanita cu legume si cuscus, preparata cu arome si savurata in familie
Portii | Timp de preparare |
4 persoane | 20 minute |
Timp de gatire | Timp de asteptare |
90 minute | 10 minute |
|
|
![]() |
Tocanita cu legume si cuscus, preparata cu arome si savurata in familie
|
Ingrediente
- 350 gr pulpa porc
- 2 buc ceapa rosie
- 5 buc usturoi
- 1 buc fenicul
- 3 buc morcovi
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 1 lingurita curry
- 2 lingurite boia afumata
- 1/2 lingurita pudra piri piri
- 1 lingurita coriandru macinat
- 5 buc pastai cardamon
- 3 gr sare fina
- 200 gr fasole verde
- 1 masura cuscus
- 2 masuri apa fiarta
- 3 linguri ulei dovleac
- 2 linguri ulei masline
- 200 ml vin rosu
Portii: persoane
Etape
- Am pregatit legumele, morcovii, feniculul, usturoiul, ceapa rosie. Le-am curatat si le-am spalat bine.
- Am tocat apoi legumele marunt si le-am pus intr-o cratita la foc impreuna cu uleiul si condimente (coriandru macinat, boia afumata, piri piri, ghimbir pudra, curry, chimen macinat, sare si semintele din pastaile de cardamon).
- Am lasat cateva minute legumele sa se inmoaie la foc mic, apoi am adaugat pulpa de porc taiata in cubulete potrivite ca si marime si 200 ml vin rosu. Am lasat la foc cat sa se evapore alcoolul din vin si sa ramana aroma.
- Am acoperit apoi carnea cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 80 minute. In ultimele 10 minute am adaugat o mana de fasole verde, am mai lasat sa fiarba si apoi am stins focul.
- Intr-un castron am pregatit o masura de cuscus, am pus la foc o cantitate dubla de apa fata de cat cuscus am pregatit. Am pus sare in apa si am lasat sa dea in clocot. Dupa ce apa a fiert, am adaugat-o peste cuscus amestecand bine, am acoperit castronul cu un capac si am lasat 5 minute. Inainte de a servi, am adaugat in cuscus 2-3 linguri de ulei aromat de dovleac si am amestecat bine.
- Am servit cuscusul alaturi de tocana de legume cu pulpa de porc. Bun si aromat iar pentru ca e tare, tare frig zilele astea, zic ca este si o mancare buna de vreme rea care, datorita romelor ei te incalzeste.
Notitele retetei
Pofta mare!
Creat deWP Ultimate Recipe
Pingback: Tocanita cu legume si cuscus | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…