Tocana de porc la cuptor

De catre   noiembrie 16, 2014
3 votes

DSCN8515           DSCN8509         DSCN8511           DSCN8514

Vremea asta rece si mohorata de astazi m-a provocat sa pregatesc un pranz cald,consistent si bun de aceea am ales sa fac o tocana de porc la cuptor plina de arome,care sa ne mai incalzeasca 🙂

Am folosit:

1 kg pulpa de porc

1 ceapa medie

3 catei de usturoi

1 morcov

chimen macinat

boia iute afumata

turmenic

1/2 lingura pasta de curry

1/2 lingura pasta de creveti

seminte de fenicul

otet de orez

scortisoara,2 foi de dafin

apa de flori de portocal

vin rosu si stock de vita-porc

100 gr linte rosie

Garnitura:

piure din pastarnac,telina,cartofi

Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare.
Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de creveti,morcovul taiat in feliute si am lasat la foc potrivit,amestecand din cand in cand.Am mai adaugat tot in aceasta faza semintele de fenicul pe care le-am calit odata cu ceapa si morcovul.

Dupa ce legumele s-au mai inmuiat am adaugat carnea cu tot cu marinata,am amestecat putin si cand a inceput sa fiarba tocana,am adaugat o cana de vin rosu,o cana de stock de vita-porc,100 gr linte rosie spalata bine si am bagat cratita la cuptor.Odata la aproximativ jumatate de ora,am scos oala din cuptor,am mai adaugat in proportii egale vin si stock daca a fost nevoie.Am fiert aproximativ 3 ore tocana la cuptor si carnea s-a inmuiat foarte bine in ea,iar cantitatea mica de linte adaugata in afara de un plus de gust i-a dat si o consistenta mai grosuta.

Am facut ca si garnitura un piure din cartofi,pastarnac si telina,pe care le-am fiert in apa cu sare si apoi le-am bagat la robot cu un cub de unt si le-am maruntit pana cand am obtinut o pasta foarte fina.

Am servit acest piure langa tocana minunata la cuptor.

Pofta mare!

DSCN8515

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.