Tocana de legume cu porc

De catre   februarie 16, 2014
1 vote

???????????????????? ?????????? ??????????

Aseara ma uitam la o emisiune Tv si cei de acolo mancau ceva rustic,asa ca mi-a venit si mie ideea de a face o tocana,ceva rustic dar cu aromele care imi plac…si care nu sunt neaparat traditionale 🙂

Am folosit:

1 praz

1 ceapa alba

5 catei usturoi

200 gr carne de porc proaspata

500 gr oase afumate porc

2 morcovi

o mana arpacas

fasole verde

brocoli

1 lingurita seminte fenicul

1 lingurita boia dulce

1 lingurita turmenic

1/2 lingurita flori de lavanda

1 lingurita sare roz de Hymalaia

1/2 lingurita chilly

1 lingurita harissa

1/2 lingurita garam masala

2 foi de dafin

Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine,luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana.

Dupa ce oasele au fiert,le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana.

Am tocat marunt ceapa,usturoiul,prazul si le-am pus intr-o oala cu 2 linguri de ulei,am adaugat si condimentele (harissa,garam masala,turmenic,semintele defenicul,florile de lavanda,sarea,chilly,boiaua,foile de dafin),le-am lasat sa se patrunda si sa se combine aromele,am adaugat apoi morcovul taiat felii,arpacasul,carnea proaspata taiata cubulete nu foarte mici,am amestecat si am mai lasat putin asa la foc,apoi am pus o parte din apa in care au fiert oasele si am lasat sa fiarba pana cand au fost patrunse aproape total,am mai adaugat fasolea verde si brocolli pe care le-am avut in congelator ,am completat cu apa de la oasele afumate si am lasat pana au fiert toate complet si zeama a mai scazut.

Noi am mancat aceasta tocana cu paine proaspata si ardei iuti murati,insa se poate servi si cu o salata sau orice altceva va place.

Pofta mare!

??????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.