Tocana de iepure la cuptor

De catre   februarie 22, 2015
1 vote

DSCN9066      DSCN9060      DSCN9062     DSCN9064

Astazi m-am delectat cu un delicios iepuras,gatit lent,la cuptor pret de 2 ore si ceva.L-am acoperit cu arome care mai de care mai interesante si apoi l-am lasat sa se patrunda pana cand a devenit fraged si gustos.Desi a iesit o mancare buna si aromata,daca m-ar intreba cineva ce gust are carnea asta de iepure nu cred ca as putea sa ii spun…mi-a ramas doar gusturl aromelor folosite…din pacate.Ma linisteste insa faptul ca era destul de micut si nu parea injectat cu apa si sare 🙁

Am folosit:

1 buc iepure fara cap si organe

seminte de lavanda

seminte de chimen

seminte de fenicul

boia afumata

ghimbir macinat

ienibahar boabe

coriandru boabe

nucsoara macinata

sos soia,otet de orez

2 cepe (1 rosie si 1 alba)

2 catei de usturoi

2 tulpini de telina apio

3 morcovi

2 radacini pastarnac

porumb boabe

fasole rosie

3 rosii uscate

1/2 lingura pasta de masline

ulei si o lingura de unt

250 ml vin rosu

Am spalat bine iepurele si l-am transat in bucati potrivite si aproximativ egale,pentru a se gati in acelasi timp.In mojar am maruntit semintele de lavanda,boabele de ienibahar,semintele de fenicul,semintele de chimen,coriandrul,si le-am adaugat peste bucatile de carne,am asezonat cu sos de soia,boia iute afumata,ghimbir macinat si nucsoara macinata si am lasat carnea sa stea asa aproximativ 30 minute.

Pana cand carnea s-a marinat,am curatat si spalat legumele si le-am taiat in bucati egale.Am pus o cratita mai mare la foc cu putin ulei si am pus pe rand in ea bucati de carne,la foc potrivit si le-am lasat sa se rumeneasca,apoi,am scos carnea si am lasat-o sa se odihneasca,am pus in oala cativa stropi de otet de orez pentru a desface resturile ramase de la carne,am adaugat unt,ceapa tocata si usturoiul si le-am lasat sa se caleasca,apoi pasta de masline si rosiile uscate tocate marunt.Am adaugat apoi si legumele (telina apio,pastarnac si morcov),si la urma carnea de iepure deja rumenita frumos.Am acoperit totul cu vin rosu si am dat oala la cuptor pana cand carnea s-a patruns bine.Inainte de a opri focul am adaugat fasole rosie scursa bine de apa si 300 gr boabe de porumb.Am amestecat si am mai lasat sa dea un clocot la cuptor,apoi am oprit focul.

Nu a fost rea dar,ma intreb ce gust ar fi avut daca nu ii puneam atatea legume si ingrediente aromate,din pacate mancarea la care avem acces cel mai usor in zilele noastre este cam fada si nu seamana cu ce stiam eu odata despre carnea de iepure,pui,vita,porc,curcan etc.

Pofta mare!

DSCN9066

 

1 Comentariu despre “Tocana de iepure la cuptor

  1. Pingback: Despre Papabundetot,fara perdea - papabundetot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.