Tiramisu cu fructe exotice

De catre   decembrie 26, 2015
2 votes

Ca in in fiecare an de 26 decembrie il sarbatorim pe Iubi care mai adauga cate o floricica in buchetul vietii 🙂 asa ca si anul asta i-am pregatit un tort delicios si frumos, asa ca el :).

Anul acesta tortul a fost cerere speciala a sarbatoritului asa ca… nu puteam refuza tocmai vedeta zilei si am executat conform comenzii un tiramisu cu fructe 🙂 e o prajitura extrem de simplu de facut dar cu arome exotice care ii dau un plus de prospetime.

Tiramisu cu fructe exotice
Print Recipe
Tiramisu cu fructe exotice, tortul meu pentru iubi de ziua lui 🙂
Portii Timp de preparare
8 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 120 minute
Tiramisu cu fructe exotice
Print Recipe
Tiramisu cu fructe exotice, tortul meu pentru iubi de ziua lui 🙂
Portii Timp de preparare
8 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0 minute 120 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Inca de dimineata, am desfacut cele 2 compoturi de fructe exotice si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare, unde au stat pana dupa amiaza cand am si facut tortul.
  2. Intr-un castron am pus 3 galbenusuri de ou (eu am avut oua de tara) impreuna cu 4 linguri de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie, le-am amestecat bine cu un tel pana cand zaharul s-a topit.
  3. Cand galbenusurile s-au albit si zaharul s-a topit, am adaugat pe rand cate 250 gr mascarpone amestecand bine dupa fiecare cantitate adaugata.
  4. Odata mascarponele incorporat bine, am adaugat coaja de la o portocala pentru un plus de aroma. Zeama de la portocala, am folosit-o peste zeama din compot pentru a o improspata si pe aceasta.
  5. Am batut bine frisca si am incorporat-o peste amestecul de oua si mascarpone, apoi am adaugat si fructele scurse bine de zeama.
  6. Odata crema pregatita, am trecut la "montarea" tortului. Am scos piscoturile din ambalaj si le-am inmuiat rand pe rand in zeama de compot, apoi le-am asezat in 2 randuri intr-o tava.
  7. Peste piscoturi am adaugat jumatate din crema de mascarpone, apoi am pus inca un strat de piscoturi inmuiate in sirop si am terminat cu un strat de crema.
  8. Am pastrat cateva fructe pentru a orna la final tortul, nu foarte pretentios si ca un plus de savoare am ales sa rad deasupra si putina ciocolata amaruie. Un tort facut cu dragoste, deloc pretentios dar cu un gust aparte 🙂
Notitele retetei

Daca nu aveti oua de casa va recomand sa le bateti putin pe aburi cu zaharul  inainte de a le incorpora in crema tortului, pentru mai multa siguranta.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Tiramisu cu fructe exotice

  1. Pingback: Tiramisu cu fructe exotice | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *