Saptamana aceasta am fost axata pe experimente noi si in acest context am creat si aceasta tarta tatin cu prune, din curiozitate sa vad ce gust are dar si sa vad cum se prezinta ca si textura.
Dupa aceasta experienta pot spune doar ca prunele au fost zemoase si din aceasta cauza tarta mea a avut mult sirop insa a fost extrem de gustoasa.
Am folosit:
275 gr aluat foietaj
1 kg de prune
200 gr zahar
100 gr unt
o lingurita de scortisoara
coaja de la o lamaie
Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi, am adaugat o parte din scortisoara si coaja de la o lamaie.
Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte, am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos), deasupra prunelor am pus restul de scortisoara si apoi aluatul pe care l-am asezat frumos si uniform peste prune in asa fel incat sa arate frumos la sfarsit cand aveam sa intorc tava invers, am intepat cu o furculita putin aliuatul, l-am uns cu un galbenus de ou si am dat tava la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce tarta s-a racit, am pus o farfurie mai mare peste ea si am intors tava invers in asa fel incat prunele sa fie in sus. DELICIOASA!
Pofta mare!
Cred c-a fost desavarsita …
Wk frumos , Dana !
pupici draga mea!!!!
da, nu stiu ce-ar fi trebuit facut ca sa nu lase multa zeama. daca puneai gris se strica aspectul.
asa ma gandisem si eu 🙂 Oricum a fost delicioasa si am facut doar un experiment sa vad daca merge ! 🙂
Yamii cat de buna mai este!
Multumesc!!