Tarta cu crema de vanilie si piersici

De catre   iulie 17, 2016
3 votes

Pentru acest weekend care e aproape pe terminate, va propun un desert rapid si deloc complicat, cu fructe proaspete din piata sau gradina, in functie de caz.

Reteta aluatului de tarta o gasiti aici, asa ca am considerat ca nu mai este nevoie sa ma repet ­čÖé sper insa sa va placa tarta mea si sa o incercati si voi si sa imi scrieti cum vi s-a parut.

Tarta cu crema de vanilie si piersici
Print Recipe
Tarta cu crema de vanilie si piersici
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 25 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 25 minute
Tarta cu crema de vanilie si piersici
Print Recipe
Tarta cu crema de vanilie si piersici
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 25 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
45 minute 25 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Intr-o craticioara am pus la foc 250 ml lapte amestecat cu 200 ml smantana lichida, semintele si pastaia de vanilie. Am lasat totul la foc pana a dat intr-un clocot, apoi am pus deoparte laptele pentru a se racori usor.
  2. Am separat 4 galbenusuri, am adaugat peste ele 4 linguri de zahar si le-am amestecat bine pana cand zahrul s-a topit.
  3. Am strecurat peste galbenusuri laptele infuzat cu vanilie, amestecand continuu pentru a nu lasa ouale sa se coaguleze, am omogenizat crema si am lasat-o deoparte.
  4. Am intins foaia de aluat in tava de tarta si am dat-o la cuptor 10 minute.
  5. Dupa 10 minute la cuptor, am scos aluatul, am adaugat peste el crema de vanilie si am mai lasat 15 minute pana cand crema s-a mai intarit, apoi am adaugat felii de piersici presarate cu foarte putin zahar si unse cu unt.
  6. Am mai lasat 20 minute tarta pentru a le da timp piersicilor sa se caramelizeze usor, apoi am scos-o si am lasat-o sa se racoreasca si am decorat-o cu cateva frunze de menta.
Notitele retetei

In crema de vanilie pentru a fi mai ferma (daca asta va doriti), adaugati si putina faina sau amidon. Eu am vrut o crema moale asa ca am considerat ca pot omite acest pas.

Pofta mare!

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *