Tarta cu ciocolata si menta

De catre   aprilie 18, 2016
1 vote

Asa cum probabil multi dintre voi stiti deja, am niste combinatii la mancaruri care nu amintesc deloc de mancarea traditionala pentru ca desi am crescut cu ea, nu e deloc pe gustul meu. Asa ca ma mir si eu de mine cand ceva din retetele publicate pe net ma atrage macar sa citesc dar mai sa si incerc. 🙂 Am vazut sambata reteta de tarta a Simonei si mi-a atras atentia pana la a o deschide ( mare realizare) si apoi am executat-o si eu adaptata dupa gustul si ingredientele avute la dispozitie 🙂

Reteta Simonei o gasiti aici si va garantez ca va va placea 🙂

Reteta mea este o varianta mai rapida zic eu…pentru ca am eliminat aluatul de tarta si l-am inlocuit cu unul de biscuiti 🙂

Tarta cu ciocolata si menta
Print Recipe
Tarta cu ciocolata si menta, o reteta rapida pentru un dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4 Persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
4 Persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 120 minute
Tarta cu ciocolata si menta
Print Recipe
Tarta cu ciocolata si menta, o reteta rapida pentru un dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4 Persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
4 Persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10 minute 120 minute
Ingrediente
Portii: Persoane
Etape
  1. Am pus biscuitii in blender si i-am amestecat bine cu untul la temperatura camerei. Amestecul obtinut l-am pus in forma de tarta si am adaugat peste biscuiti 2 banane taiate felii peste care am presarat 5 gr zahar.
  2. Intr-o craticioara am pus 400 ml lapte de cocos impreuna cu cele 7 crengute de menta si am lasat amestecul pe foc la infuzat, cam pana a ajuns la punctul de fierbere. Am stins focul si am adaugat si 100 ml smantana, am amestecat bine si apoi am strecurat amestecul.
  3. Peste laptele de cocos fierbinte am adaugat 400 gr ciocolata amaruie taiata in bucati mici, am lasat 1-2 minute si apoi am amestecat. Am adaugat 2 linguri de miere pentru a indulci putin crema de ciocolata.
  4. Crema fina, astfel obtinuta am adaugat-o peste blatul de biscuiti tapetat cu banane caramelizate si am decorat cu frunzulite de menta. Am dat totul la frigider pentru 30 minute.
  5. Dupa ce tarta s-a mai intarit putin, am decorat-o cu felii de capsuni proaspete si am mai lasat 90 minute la frigider pana sa o tai.
  6. A fost delicioasa, racoritoare de la menta...si deloc dulce, asa ca s-a mancat aproape inainte de a face toate pozele 🙂 Pentru a poza felia, nu a fost dispus nimeni sa astepte, asa ca am pozat doar o sectiune in tava :))
Notitele retetei

Daca va place sa fie dulce, ar trebui sa adaugati ceva mai multa miere sau zahar...dupa gust.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *