Street Food Festival by Silva

De catre   septembrie 1, 2016
2 votes

20160709_153243

Inceputul de toamna 2016 se anunta unul interesant si gustos in Bucuresti, deoarece, in perioada 8-11 septembrie atat bucurestenii cat si cei din tara sunt asteptati in numar cat mai mare la Bucharest Street Food Festival primul eveniment dedicat exclusiv conceptului de street-food .

Street Food Festival – Bucuresti va aduna intr-un singur loc peste 20 de vendori, atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara, inventivi si dornici sa va faca pe plac, va vor prepara si servi mancaruri din cele mai (ne)conventionale “standuri”:  carute, rulote, trucks, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializeaza street-food. Evenimentul va oferi varietati culinare precum: pizza,  burgeri, hot-dogs, sandwiches, tacos, burritos, paste, grills si barbeques, clatite, inghetata si multe altele, toate unite intr-un singur loc, cu intrare gratuita in zilele festivalului, doritorii putand astfel sa se bucure de cateva zile minunate in inima Bucurestiului, cu mancare, bauturi artizanale si nu numai, dar si multa voie buna.

Evenimentul invita atat carnivorii cat si veganii sa ia parte la aceste zile magice, avand o gama larga de preparate pentru toate gusturile.

Organizatorii vor reveni cu mai multe detalii despre locatia exacta de desfasurare a evenimentului pe pagina lor si, in masura in care am si eu mai multe detalii va voi tine la curent atat pe blog cat si pe pagina de facebook.

Pana atunci, ca sa va faceti o idee de ce vom putea vedea la festivalul din Bucuresti, va voi povesti experienta mea de la Cluj, la primul Street Food Festival organizat in Romania in perioada 7-10 iulie la Cluj Napoca. Din pasiunea pentru mancare gustoasa, mi-am dorit mult sa ajung acolo, si la invitatia Silva, am ajuns la Cluj in a treia zi de festival, in mijlocul actiunii.

Lume multa odata cu lasarea serii, atmosfera faina, ca de festival, acompaniate de diversitatea mancarii bune, intr-un cadru ce deschidea un final de saptamana mai mult decat interesant. Aleea Stadionului era ocupata de mii de oameni de toate varstele, de la familii ce se relaxau confortabil in zonele dedicate, pana la tineri care s-au bucurat de concertele incepute aproape de ora apusului.

Silva2

Mancarea variata, gatita pe indelete inca de la primele ore ale diminetii, si berea Silva Dark, un mix perfect care a unit atatea suflete intr-un spatiu nu foarte generos, dar cu o atmosfera calma, de vara. Bucatari celebri, restaurante din Cluj si mici antreprenori, toti erau prezenti acolo, dornici sa impartaseasca mancare cat mai variata, pentru toate gusturile, sfaturi si secrete.

Intr-o nota a diversitatii si a experimentelor culinare, unii dintre expozanti s-au folosit chiar si de calitatile berii negre in preparatele lor, oferind astfel un produs atractie a evenimentului: Silva Dark Braised BBQ Ribs.

Silva 1

In contextul festivalului, participantii pareau deschisi la noi experiente si, desi ardelenii sunt cunoscuti ca fiind traditionalisti, nu au refuzat nici o idee sau combinatie de gusturi, dornici sa savureze din plin prima editie a Street Food Festival. Mentionez doar cateva din mancarurile pe care am apucat sa le gust: pizza cu timp de coacere in 90 de secunde, midii in sos alb si rosu, diverse sortimente de pastrama, clatite dulci si sarate, Halloumi la gratar cu rucola si cimbru, etc.

Impresiile dupa prima editie a Street Food Festival au fost excelente, si am plecat cu speranta ca acesta sa fie doar un deschizatorul de drumuri pentru genul acesta de intalniri dintre oameni pasionati de mancare buna si maestrii care o gatesc. De aceea, sperantele sunt ridicate si la editia din Bucuresti, care sper sa iasa de doua ori mai bine si sa adune si mai multi oameni pasionati. Eu zic ca nu e de ratat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *