Straturi de dovlecel si pui

De catre   septembrie 22, 2013
1 vote

de toate 044de toate 040 de toate 036 de toate 039

Aveam in frigider 2 dovlecei ceva mai mari pe care initial ii programasem sa ii fac pane pentru ca nu fac foarte des si ne plac foarte mult,in drumul meu spre job,insa,fiind foarte aglomerat traficul (e bun si asta la ceva),ma tot gandeam ce sa mai fac la cina pe langa dovleceii pane…si mi-a venit ideea asta pe care pana seara am perfectionat-o in asa fel incat ea sa poata fi si pusa in practica ­čÖé

Am folosit:

2 dovlecei mai mari

8 oua

200 gr branza feta

200 gr branza de vaci

1 piept de pui

busuioc proaspat tocat marunt

curry,sos soia,ardei iute,apa de flori de portocal (pentru marinat puiul)

Pieptul de pui l-am taiat intai in jumatate si apoi in feliute subtiri pe care le-am marinat in sos soia,curry,ardei iute si putina apa de flori de portocal. Dovleceii i-am taiat felii i-am asezonat cu sare si i-am lasat asa sa stea cam 10 minute pentru a-si lasa toata apa pe care au de gand sa o lase ­čÖé
Am luat un vas de yena,l-am uns bine cu unt si apoi l-am tapetat cu pesmet si apoi am inceput montarea preparatului meu. Am pus un strat de dovlecel bine scurs,apoi bucati de pui marinat,branza feta amestecata cu branza de vaci,busuioc si 6 oua batute bine,apoi iarasi un strat de felii de dovlecel,pui si branza cu ou.Am terminat cu un ultim strat de dovlecei.Deasupra am mai batut 2 oua si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Am taiat apoi felii si am servit cu smantana.

Pofta mare!

de toate 044

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *