Sos de visine cu muguri de pin

De catre   iulie 1, 2013

Pentru ca asa ne-am obisnuit incerc sa fac mereu la fripturi tot felul de sosuri usor dulcege, dar aromate si bune care sa dea un plus de savoare preparatului final.

La muschiul de porc facut in weekend am facut un sos de visine care…a mers de minune cu restul preparatelor.

Am folosit:

2 catei de usturoi

3 cm ghimbir

ulei

dulceata de visine

vin rosu de casa

o lingurita zahar

o lingurita otet xeres

muguri de pin

Usturoiul si ghimbirul le-am  tocat marunt, le-am pus in tigaia cu ulei incins si le-am lasat  sa se caleasca cat sa isi elibereze toate aromele, am adaugat apoi  dulceata de visine, putin vin rosu de casa, am mai lasat sa fiarba pana a scazut putin toata compozitia, apoi am adaugat o lingurita de zahar si putin otet xeres si am lasat la foc mic pana zaharul s-a topit si sosul a capatat o consistenta   de dulceata mai groasa.

La sfarsit am adaugat si cativa muguri de pin pentru a da sosului un plus de savoare :) .

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Sos de visine cu muguri de pin

Dă-i un răspuns lui lumea ruxandrei Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.