Pentru ca asa ne-am obisnuit incerc sa fac mereu la fripturi tot felul de sosuri usor dulcege, dar aromate si bune care sa dea un plus de savoare preparatului final.
La muschiul de porc facut in weekend am facut un sos de visine care…a mers de minune cu restul preparatelor.
Am folosit:
2 catei de usturoi
3 cm ghimbir
ulei
dulceata de visine
vin rosu de casa
o lingurita zahar
o lingurita otet xeres
muguri de pin
Usturoiul si ghimbirul le-am tocat marunt, le-am pus in tigaia cu ulei incins si le-am lasat sa se caleasca cat sa isi elibereze toate aromele, am adaugat apoi dulceata de visine, putin vin rosu de casa, am mai lasat sa fiarba pana a scazut putin toata compozitia, apoi am adaugat o lingurita de zahar si putin otet xeres si am lasat la foc mic pana zaharul s-a topit si sosul a capatat o consistenta de dulceata mai groasa.
La sfarsit am adaugat si cativa muguri de pin pentru a da sosului un plus de savoare .
Pofta mare!
Buna idee!
🙂