Sos de fructe de padure

De catre   iulie 11, 2013
1 vote

Am plecat ieri de la munca initial dezamagita pentru ca stiam ca am acasa niste pulpe de pui dezosate scoase sa se dezghete si nu aveam idee ce voi face cu ele…pe drum insa (este totusi si o parte buna in faptul ca fac mai bine de o ora cu masina pana acasa) mi-a venit ideea unui sos de fructe de padure,stiam ca le am in congelator si am zis ca e momentul unui nou experiment. Spre fericirea mea a fost un experiment reusit si sosul a fost delicios,usor acrisor si s-a potrivit bine cu ce aveam sa gatesc pentru cina.

Am folosit:

100 gr fructe de padure (zmeura,mure,afine,coacaze)

putin ulei

1 catel de usturoi

curry

sos de rodie

apa de flori de portocal

sos soia

carnat chorizo 4 feliute

30 ml lichior pina colada

Am taiat marunt usturoiul si feliutele de carnat chorizo si le-am pus intr-o craticioara pe foc in uleiul incins,dupa ce aromele s-au eliberat am adaugat fructele de padure,pe care le-am lasat la fiert sa se inmoaie bine,apoi le-am zdrobit cu lingura de lemn ca sa se formeze sosul,am mai adaugat sos de rodii,apa de flor de portocal, curry,sos soia si lichiorul pina colada si am lasat sa fiarba pana a scazut un pic si sosul a inceput sa se lege.

Am servit acest sos impreuna cu pulpe de pui la cuptor si a fost deosebit.

Pofta mare!

joi 008

2 Comentarii despre “Sos de fructe de padure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.