Semifredo dupa reteta Nigellei

De catre   septembrie 8, 2013
1 vote

papicisme ) 092 papicisme ) 068 papicisme ) 066 papicisme ) 065

Desi vara  e aproape gata,parca o inghetata tot mai merge asa cat inca temperaturile de afara ne mai ajuta.Vara asta cred ca am facut mai mult ca niciodata cantitati impresionante de inghetata in casa,in diverse forme si feluri,cu denumiri variate dar..pana la urma tot inghetata este indiferent ce denumire pompoasa are.Aceasta reteta am vazut-o in una din emisiunile Nigellei Lawson,nu sunt o mare fana a ei insa,o mai urmaresc asa din cand in cand…de data aceasta bine am facut pentru ca datorita ei am facut cea mai fina inghetata de pana acum 🙂

Am folosit:

200 ml miere de albine

2 oua intregi

8 galbenusuri

400 ml frisca lichida

esenta vanilie,esenta cafea

coaja rasa de la o lamaie

Mierea cu ouale si galbenusurile se pun intr-un vas metalic si apoi la bain marie,unde se amesteca continuu pana obtinem o crema de consistenta grosuta care face bule deasupra,atunci este gata.Eu am adaugat suplimentar retetei originale 2 esente pentru ca nu mi-a placut gustul cremei,asa ca am incercat sa o fac pe gustul meu.Dupa ce crema s-a racit,am amestecat-o cu 400 ml frisca lichida batuta bine,am mai pus o mana de alune padure zdrobite si am dat la congelator pana a 2-a zi.

Eu o inghetata mai fina decat asta nu am mancat inca,nu face deloc ace de gheata si nu trebuie deloc amestecata pana cand se intareste de tot ca si la alte retete unde odata la o ora scoateam vasul din congelator si amestecam sa nu se formeze acele,aici nu e nevoie….e reteta perfecta! 🙂

Pofta mare!

papicisme ) 092

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.