Salata de vinete

De catre   iulie 13, 2013
1 vote

samb 019samb 016 samb 017 samb 015

Toata lumea in jurul meu face in aceasta perioada salata de vinete si desi nu este asa o mancare deosebita nu am putut sa rezist poftei si mirosurilor din blocul meu asa ca am facut si eu. Desi imi place tare mult eu salata de vinete o mananc numai atunci cand e proaspat facuta si usor calduta,odata bagata la frigider nu imi mai place sa o mananc nu stiu de ce.

Pentru ca suntem numai 2 am luat 3 vinete si am considerat ca e de ajuns.

Am folosit:

3 vinete

1 ceapa medie

1 galbenus

100-150 ml ulei

sare (dupa gust)

Vinetele le-am pus la copt pe aragaz la foc mediu si le-am lasat sa se patrunda bine,pana sunt moi si coaja e coapta bine. Dupa ce s-au copt le-am pus intr-o cratita acoperita cu un capac si le-am lasat acolo,in aburi pentru ca mai apoi sa le pot curata mai usor.

Intre timp am inceput sa fac maioneza dintr-un galbenus de ou,peste care am adaugat treptat uleiul si am amestecat bine.La maioneza unul dintre secrete este acela ca se amesteca intr-un singur sens,la inceput uleiul se pune cate putin si mai apoi cand volumul maionezei creste se poate pune mai mult ulei deodata.Daca puneti la inceput foarte mult ulei maioneza se poate taia.Chiar si asa ea se repara cu 2-3 stropi de apa rece,zeama de lamaie sau putin mustar.

Vinetele le-am curatat de coaja si le-am scurs putin,apoi le-am tocat.Am curatat ceapa si pentru a fi foarte fina am bagat-o la blender.
Intr-un castron am amestecat vinetele cu ceapa si maioneza,am pus sare dupa gust si am servit cu paine foarte proaspata si rosii. O bunatate desi aparent e o mancare simpla.

Pofta mare!

samb 019

2 Comentarii despre “Salata de vinete

  1. Diana

    F buna , doar ca mie nu prea-mi mai place si nici nu ma simt ok , dupa servirea ei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *