Eu ardei gras proaspat nu as putea manca niciodata, nu am o explicatie pentru asta dar stiu sigur ca nu imi place si chiar si mirosul lui imi provoaca repulsie…daca insa vorbim despre o salata de ardei copti lucrurile stau cu totul altfel si e o salata pe care o mananc cu placere …ce e drept nu fac asta prea des 🙂
Am folosit:
11 buc ardei gras
putin ulei de masline pentru copt
ulei de masline
usturoi
otet xeres pentru salata
Ardeii i-am spalat si uscat bine, apoi i-am asezat pe o tava tapetata cu folie de aluminiu (stiu ca nu e foarte sanatos…dar mai facem si exceptii cateodata) si am dat tava la cuptorul incins bine in prealabil.
Din cand in cand i-am intors pentru a se rumeni frumos pe toate partile.
Pe masura ce ardeii se coceau ii scoteam si i-am pus intr-o craticioara acoperita cu capac, unde au stat cateva minute la abur pentru a se curata mult mai usor de pielita.
Intr-un castron am pus 2 catei de usturoi tocati marunt, ulei si otetul, putina sare, am amestecat bine si apoi am introdus ardeii si i-am lasat inainte de a-i manca cateva minute bune pentru a imprumuta aromele si pentru a capata o aroma buna.
Pofta mare!
Pe astia i-as manca la orice ora … si goi :d
🙂