Rulada cu ricota si gutui

De catre   noiembrie 3, 2013
0 votes

???????????????????? ?????????? ??????????

Daca e weekend e zi de prajitureala la noi si pentru ca ieri am facut o prajitura care ne place mult,dar o mai am aici in blog asa ca nu mai avea rost sa o postez,am zis ca astazi sa va aduc o reteta noua de rulada cu ricota si gutui.Foarte aromata de la dulceata de gutui,parfumata ,pufoasa si nemaipomenita pentru o zi calda de toamna.

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri faina

1 lingura cacao

2 plicuri zahar vanilat

esenta de cafea

Pentru crema:

200 ml frisca

200 gr branza ricota

dulceata de gutui

Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a omogenizat foarte bine aluatul.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat aluatul la cuptor pentru 7 minute (verificati cu scobitoarea).
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am  scos din tava si l-am rulat intr-un prosop curat,umed si l-am lasat asa in forma rulata pana s-a racit complet.

Crema: Am batut frisca,peste ea am adaugat branza ricota si am amestecat bine,apoi am pus crema obtinuta peste aluatul de rulada si deasupra (inainte de a rula) am adaugat cateva linguri de dulceata de gutui.Am rulat apoi cu grija si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pofta mare!

??????????

2 Comentarii despre “Rulada cu ricota si gutui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.