Rulada cu branza dulce si capsuni

De catre   aprilie 5, 2013
1 vote

Reteta acestei rulade am gasit-o mai demult intr-un ziar…sper sa nu gresesc,CLICK,dar nu sunt sigura ca e ceva vreme de atunci si…nici memoria mea nu mai e ce a fost odata…ma rog,ideea e buna insa rulada pot spune ca nu mi s-a parut atat de buna pe cum arata de bine :)…pentru cine s-a uitat la Masterchef…e acolo o concurenta care a spus despre ea ca spera ca gateste la fel de bine pe cum arata :)),eee rulada mea nu e chiar asa,doar arata foarte bine dar la gust mie mi s-a parut un pic uscata ,respectand intocmai reteta.Poate daca as mai face-o odata as schimba cate ceva…cel putin pentru gustul meu.

Avem nevoie de:

Ingrediente pentru blat: 5 oua,5 linguri de zahar,6 linguri de faina alba,4 linguri cacao,1 esenta de rom

Ingrediente umplutura: 100 gr unt,350 gr branza dulce,zahar pudra dupa gust,coaja de la o lamaie,150 gr capsune.

Mod de preparare blat: Se bat albusurile spuma tare,adaugam apoi zaharul (eu intotdeauna pun zaharul dupa ce albusurile sunt deja batute bine),se adauga galbenusurile,cacao,esenta si faina.Se amesteca compozitia bine de tot si se pune intr-o tava la copt. Nu o lasam mai mult de 15 min…nici nu e nevoie ca aluatul este relativ subtire. Se scoate aluatul din cuptor si cat e cald se ruleaza intr-un prosop si il lasam la racit. Intre timp…

Pentru compozitie: amestecam untul cu zaharul pudra,adaugam apoi branza,coaja de lamaie,optional si zeama,si amestecam totul bine.la sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete (eu am pastrat cateva si pentru ornat).Intre timp blatul s-a racit,in desfacem din prosop,intindem pe el compozitia,il rulam la loc si decoram dupa gust si imaginatie. Trebuie ca rulada sa stea la rece cel putin o ora. In cazul meu…a iesit cum se vede mai jos:) Pofta mare!

rulada-cu-branza-dulce-si-capsuni

2 Comentarii despre “Rulada cu branza dulce si capsuni

  1. Urlan Alina

    de-abia astept s-o incerc, aveam o cofetarie langa cinema Gloria de unde tot imi cumparam minunata rulada

    1. danaszocs

      Mie,asa cum am scris mi s-a parut un pic uscat blatul,poate am si taiat-o eu prea repede si nu a apucat sa se inmoaie si sa se amestece aromele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.