Risotto cu caise uscate si pui

De catre   septembrie 8, 2013

Nu am facut niciodata pana acum risotto si tot am vazut zilele trecute, ba pe retele de socializare, ba la emisiuni TV ca toata lumea face risotto, asa ca m-am decis sa incerc si eu.

Recunosc ca emisiunea lui Jamie Oliver (ca de fiecare data) m-a inspirat, mi se pare foarte apropiat de gusturile mele, gateste…altfel exact asa cum imi place si mie.

Am declarat in diverse ocazii ca mie nu imi plac mancarurile simple cu gusturi comune, nu ma regasesc in ele si nici papilele mele nu sunt incantate. Pentru unii gusturile mele par ciudate poate, pentru mine insa…sunt perfecte 🙂

Pentru risotto am folosit:

o cana orez cu bob scurt

150 ml vin alb sec

1 ceapa rosie

5-6 caise uscate

1 L supa de pui

curry

1 ardei iute

cimbru

2-3 frunze de salvie

ulei de rapita

Pentru pui:

3 pulpe de pui fara os

sos soia

salvie

rozmarin

curry

fulgi de ardei iute

usturoi

Puiul l-am taiat bucatele mici si l-am marinat in sos soia, curry, fulgi de ardei iute, salvie si rozmarin tocate, si 1 catel de usturoi tocat marunt, pentru aroma.

Am curatat si tocat marunt ceapa, caisele si le-am pus in oala cu ulei incins, am adaugat si verdeturile tocate foarte marunt si le-am lasat putin sa isi elibereze aromele. Am adaugat apoi curry si orezul si l-am lasat sa se prajeasca pana a devenit usor transparent, am adaugat apoi vinul si am lasat sa fiarba amestecand continuu.

Dupa ce vinul aproape s-a evaporat am adaugat cate 1 polonic de supa de pui si dupa ce se evapora adaugam altul si tot asa pana orezul a capatat consistenta pe care o doream.

Pentru ca tot am spus ca am vazut la Jamie cum se face acest risotto si nemaifacand pana acum, am respectat ce spunea el acolo si anume faptul ca, consistenta risotto-ului trebuie sa fie usor lichida, atunci cand il iei in lingura sa curga usor si nu sa fie sec ca un pilaf.

Puiul l-am prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de rapita si l-am rumenit frumos, apoi l-am servit alaturi de risotoo.

Am presarat deasupra pentru un plus de savoare si cateva boabe de rodie si busuioc proaspat.

A fost cu adevarat delicios dar si o alta cina destul de rapida.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Risotto cu caise uscate si pui

  1. Pingback: Pui In Lapte Cu Nucsoara Si Arborio - Papabundetot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.