0 votes
Fb-Button
Tocanita cu legume si cuscus
Tocanita cu legume si cuscus, preparata cu arome si savurata in familie
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Am pregatit legumele, morcovii, feniculul, usturoiul, ceapa rosie. Le-am curatat si le-am spalat bine.
  2. Am tocat apoi legumele marunt si le-am pus intr-o cratita la foc impreuna cu uleiul si condimente (coriandru macinat, boia afumata, piri piri, ghimbir pudra, curry, chimen macinat, sare si semintele din pastaile de cardamon).
  3. Am lasat cateva minute legumele sa se inmoaie la foc mic, apoi am adaugat pulpa de porc taiata in cubulete potrivite ca si marime si 200 ml vin rosu. Am lasat la foc cat sa se evapore alcoolul din vin si sa ramana aroma.
  4. Am acoperit apoi carnea cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 80 minute. In ultimele 10 minute am adaugat o mana de fasole verde, am mai lasat sa fiarba si apoi am stins focul.
  5. Intr-un castron am pregatit o masura de cuscus, am pus la foc o cantitate dubla de apa fata de cat cuscus am pregatit. Am pus sare in apa si am lasat sa dea in clocot. Dupa ce apa a fiert, am adaugat-o peste cuscus amestecand bine, am acoperit castronul cu un capac si am lasat 5 minute. Inainte de a servi, am adaugat in cuscus 2-3 linguri de ulei aromat de dovleac si am amestecat bine.
  6. Am servit cuscusul alaturi de tocana de legume cu pulpa de porc. Bun si aromat iar pentru ca e tare, tare frig zilele astea, zic ca este si o mancare buna de vreme rea care, datorita romelor ei te incalzeste.
Notitele retetei

Pofta mare!