0 votes
Fb-Button
Tocana de vita cu cartofi dulci
Tocana de vita cu cartofi dulci,este o mancare de vreme rece, sau eu cel putin asa o percep.
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240minute 15minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240minute 15minute
Ingrediente
Etape
  1. Am pregatit pentru inceput legumele, le-am curatat si le-am spalat.
  2. Am tocat legumele marunt si le-am pus intr-o cratita de tuci, am adaugat sare, chimenul macinat, boiaua afumata si 2 linguri de ulei si le-am calit usor.
  3. Am spalat bine galbiorii in cateva ape si pentru ca erau ceva mai mari, i-am rupt in bucati potrivite si i-am lasat deoparte.
  4. Am curatat cartoful dulce de coaja, (al meu a fost foarte mare si am avut nevoie doar de 1 buc) l-am spalat bine si l-am taiat cuburi potrivite de aproximativ 3 cm.
  5. Peste cuburile de carne de vita, am adaugat o lingura de faina alba, am amestecat bine astfel incat toata carnea sa fie acoperita uniform.
  6. Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat peste ele cuburile de vita imbracate in faina, am amestecat putin si le-am lasat sa se rumeneasca usor, apoi am adaugat vinul rosu, putina apa si am lasat tocana sa dea un clocot pe aragaz,apoi am bagat-o la cuptor.
  7. Am lasat tocana la cuptor 3 ore, timp in care din cand in cand am verificat daca mai are suficient lichid sa fiarba si am adaugat cate o canuta de apa de cate ori a fost nevoie. Dupa 3 ore, am scos tocana si am adaugat peste ea cuburile de cartof dulce si galbiorii spalati si am mai lasat-o sa fiarba o ora la foc mic in cuptor. La servire, i-am adaugat cateva frunze de busuioc proaspat si o lingura de smantana.
Notitele retetei

Galbiorii sunt optionali, eu i-am adaugat in tocana pentru ca in viziunea mea gustul suprem este cel dat de ciupercile de padure. Puteti sa nu ii adaugati, tocana va fi la fel de gustoasa.

Pofta mare!