Tocana de porc cu legume si chorizo

De catre   septembrie 8, 2015
0 votes
Tocana de porc cu legume si chorizo
Print Recipe
Tocana de porc cu legume si chorizo, o mancarica facuta cu ce aveam la indemana prin casa, dartare buna !
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 minute 10 minute
Tocana de porc cu legume si chorizo
Print Recipe
Tocana de porc cu legume si chorizo, o mancarica facuta cu ce aveam la indemana prin casa, dartare buna !
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
90 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am curatat si spalat legumele, carnea am pus-o la marinat cu o zi inainte pentru a avea timp sa se aromatizeze bine si am lasat-o in frigider pana aproape de momentul gatirii.
  2. Am tocat marunt legumele, ardeiul l-am curatat de seminte si vinisoare pentru a nu fi exagerat de picant.
  3. Am pus intr-o cratita uleiul, apoi am adaugat legumele tocate, putina sare, chimen macinat, turmenic, sos de rodii si pasta de rosii si am lasat legumele sa se inmoaie bine.Am scos carnea din frigider pentru a avea timp sa ajunga la temperatura camerei,
  4. Am taiat apoi carnatul chorizo in cubulete si l-am adaugat in oala peste legume.
  5. Dupa ce carnatul s-a prajit usor si legumele s-au inmuiat, am adaugat carnea si orezul salbatic pe care l-am lasat 1-2 minute sa se prajeasca si sa preia din aromele din oala.
  6. Am adaugat apa cat sa acopar mai mult de jumatate din carne, am dat focul foarte mic, am pus un capac si am lasat sa fiarba aproximativ o ora pana ce carnea s-a mai inmuiat.
  7. Am tocat apoi marunt dovlecelul si l-am adaugat si pe el in oala, impreuna cu porumbul din conserva si am mai lasat tocana la foc aproximativ 30 minute.
  8. Dupa ce tocana a fost gata, am imbogatit-o cu cateva frunze de busuioc proaspat si am servit-o alaturi de o salata de rosii cu ulei de masline si busuioc.
Notitele retetei

Fiind o tocana rustica, puteti inlocui orice leguma care nu va e la indemana sau nu va place. Eu am incercat sa creez o mancare gustoasa si aromata cu ce am avut in acel moment la indemana, dar va iesi la fel de gustoasa cu orice alte ingrediente ati incerca.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.