0 votes
Fb-Button
Tocana de iarna cu vita si porc
Tocana de iarna cu vita si porc, o mancare gatita lent la cuptor
Portii Timp de preparare
4persoane 25minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 25minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Spata de vita si cea de porc, le-am taiat cuburi, legumele albe (ceapa, usturoiul, telina apio si feniculul) le-am taiat marunt.
  2. Am pus intr-o oala legumele taiate marunt, apoi am adaugat ulei si condimentele si le-am pus la foc sa se inmoaie.
  3. Morcovii i-am taiat in betisoare si i-am lasat deoparte.
  4. Peste legumele calite am pus bucatile de carne, faina si am amestecat, apoi am adaugat vinul si am lasat tocana sa dea un clocot.
  5. Inainte de a baga oala la cuptorul deja incins, am adaugat bastonasele de morcov, am completat cu apa cat sa acopar carnea si am lasat-o la cuptor aproximativ 4 ore la foc foarte mic. Din cand in cand, am scos oala si am mai amestecat pentru ca mancarea sa nu se prinda de fundul oalei si daca a fost nevoie am mai completat cu apa.
  6. Dupa ce tocana a fiert, am taiat cubulete o jumatate de avocado si le-am adaugat in farfurie peste preparatul gatit pentru un plus de prospetime.
Notitele retetei

In loc de combinatia vita-porc, puteti folosi miel, iepure sau orice alta carne care va e pe plac.

Avocado de la final este optional si nu schimba foarte mult gustul preparatului, daca va place e ok, daca nu va place puteti renunta fara probleme la a-l mai adauga.

Pofta mare!