Tocana de iarna cu vita si porc

De catre   noiembrie 3, 2015
0 votes
Tocana de iarna cu vita si porc
Print Recipe
Tocana de iarna cu vita si porc, o mancare gatita lent la cuptor
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240 minute 10 minute
Tocana de iarna cu vita si porc
Print Recipe
Tocana de iarna cu vita si porc, o mancare gatita lent la cuptor
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 25 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
240 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Spata de vita si cea de porc, le-am taiat cuburi, legumele albe (ceapa, usturoiul, telina apio si feniculul) le-am taiat marunt.
  2. Am pus intr-o oala legumele taiate marunt, apoi am adaugat ulei si condimentele si le-am pus la foc sa se inmoaie.
  3. Morcovii i-am taiat in betisoare si i-am lasat deoparte.
  4. Peste legumele calite am pus bucatile de carne, faina si am amestecat, apoi am adaugat vinul si am lasat tocana sa dea un clocot.
  5. Inainte de a baga oala la cuptorul deja incins, am adaugat bastonasele de morcov, am completat cu apa cat sa acopar carnea si am lasat-o la cuptor aproximativ 4 ore la foc foarte mic. Din cand in cand, am scos oala si am mai amestecat pentru ca mancarea sa nu se prinda de fundul oalei si daca a fost nevoie am mai completat cu apa.
  6. Dupa ce tocana a fiert, am taiat cubulete o jumatate de avocado si le-am adaugat in farfurie peste preparatul gatit pentru un plus de prospetime.
Notitele retetei

In loc de combinatia vita-porc, puteti folosi miel, iepure sau orice alta carne care va e pe plac.

Avocado de la final este optional si nu schimba foarte mult gustul preparatului, daca va place e ok, daca nu va place puteti renunta fara probleme la a-l mai adauga.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.