0 votes
Fb-Button
Tarta cu ciocolata si menta
Tarta cu ciocolata si menta, o reteta rapida pentru un dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4Persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 120minute
Portii Timp de preparare
4Persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 120minute
Ingrediente
Etape
  1. Am pus biscuitii in blender si i-am amestecat bine cu untul la temperatura camerei. Amestecul obtinut l-am pus in forma de tarta si am adaugat peste biscuiti 2 banane taiate felii peste care am presarat 5 gr zahar.
  2. Intr-o craticioara am pus 400 ml lapte de cocos impreuna cu cele 7 crengute de menta si am lasat amestecul pe foc la infuzat, cam pana a ajuns la punctul de fierbere. Am stins focul si am adaugat si 100 ml smantana, am amestecat bine si apoi am strecurat amestecul.
  3. Peste laptele de cocos fierbinte am adaugat 400 gr ciocolata amaruie taiata in bucati mici, am lasat 1-2 minute si apoi am amestecat. Am adaugat 2 linguri de miere pentru a indulci putin crema de ciocolata.
  4. Crema fina, astfel obtinuta am adaugat-o peste blatul de biscuiti tapetat cu banane caramelizate si am decorat cu frunzulite de menta. Am dat totul la frigider pentru 30 minute.
  5. Dupa ce tarta s-a mai intarit putin, am decorat-o cu felii de capsuni proaspete si am mai lasat 90 minute la frigider pana sa o tai.
  6. A fost delicioasa, racoritoare de la menta…si deloc dulce, asa ca s-a mancat aproape inainte de a face toate pozele 🙂 Pentru a poza felia, nu a fost dispus nimeni sa astepte, asa ca am pozat doar o sectiune in tava :))
Notitele retetei

Daca va place sa fie dulce, ar trebui sa adaugati ceva mai multa miere sau zahar…dupa gust.

Pofta mare!