0 votes
Fb-Button
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar, o mancare usoara si sanatoasa
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35minute 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Somonul l-am spalat bine si apoi l-am pus la marinat 30 minute cu sare de Himalaya si zeama de la o lamaie.
  2. Morcovii curatati si spalati i-am taiat in felii pe diagonala si i-am pus la foc intr-o tigaie impreuna cu condimente (chimen macinat, sare) si unt.
  3. Dupa cateva minute, am adaugat peste morcovi zeama de la 3 portocale si o lingurita de capere si i-am lasat la foc mic sa se gateasca usor. Dupa ce sosul a scazut, am adaugat o lingurita de sirop de artar. Intr-o oala mare am pus apa si am blanchat 3 minute brocolli, apoi l-am scurs bine de apa si l-am adaugat peste morcovi.
  4. Somonul, l-am scurs bine de zeama de lamaie si l-am pus in tigaia grill, pe aragaz si l-am lasat sa se patrunda bine la foc mic.
  5. La final, am obtinut un preparat plin de culoare si arome care a incantat papilele gustative ale celor din casa 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!