Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar

De catre   februarie 13, 2016
0 votes
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar
Print Recipe
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar, o mancare usoara si sanatoasa
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35 minute 5 minute
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar
Print Recipe
Somon la gratar si legume cu sos de portocale si sirop de artar, o mancare usoara si sanatoasa
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 30 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
35 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Somonul l-am spalat bine si apoi l-am pus la marinat 30 minute cu sare de Himalaya si zeama de la o lamaie.
  2. Morcovii curatati si spalati i-am taiat in felii pe diagonala si i-am pus la foc intr-o tigaie impreuna cu condimente (chimen macinat, sare) si unt.
  3. Dupa cateva minute, am adaugat peste morcovi zeama de la 3 portocale si o lingurita de capere si i-am lasat la foc mic sa se gateasca usor. Dupa ce sosul a scazut, am adaugat o lingurita de sirop de artar. Intr-o oala mare am pus apa si am blanchat 3 minute brocolli, apoi l-am scurs bine de apa si l-am adaugat peste morcovi.
  4. Somonul, l-am scurs bine de zeama de lamaie si l-am pus in tigaia grill, pe aragaz si l-am lasat sa se patrunda bine la foc mic.
  5. La final, am obtinut un preparat plin de culoare si arome care a incantat papilele gustative ale celor din casa 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.