0 votes
Fb-Button
Prajitura cu ciocolata, banane si bezea
Prajitura cu ciocolata, banane si bezea, o creatie dulce de weekend
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 20minute
Portii Timp de preparare
4persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 20minute
Ingrediente
Etape
  1. Pentru inceput am taiat marunt cele 3 banane si le-am pus la foc intr-o tigaie cu coaja si zeama de la o limeta si 3 linguri de zahar. Le-am lasat sa se caramelizeze usor, apoi am oprit focul si le-am lasat la racit.
  2. In robotul de bucatarie am pus 300 gr unt moale, la temperatura camerei, impreuna cu 200 gr zahar si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit complet.
  3. Am separat galbenusurile de albusuri, 6 galbenusuri am adaugat peste amestecul de unt cu zahar, pe rand, unul cate unul amestecand mereu, iar la final, am mai adaugat 1 ou intreg. Albusurile le-am pastrat separat pentru bezea.
  4. Am topit la aburi 200 gr ciocolata si am adaugat-o si pe ea peste amestecul de unt, zahar si oua.
  5. La final, am adaugat in robot cardamonul, anasonul, faina si praful de copt, am mixat bine si am pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu unt si faina.
  6. Am uniformizat bine aluataul si l-am dat la copt aproximativ 10-15 minute, timp in care am facut bezeaua. Am adaugat peste cele 6 albusuri 5-6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea luciocasa.
  7. Dupa 15 minute, am scos tava din cuptor, am pus peste prajitura bananele caramelizate si deasupra bezeaua si am mai lasat la copt aproximativ 20 minute, pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt.
  8. Am lasat prajitura la racit, apoi am taiat-o si am mancat cu maaaare pofta 🙂
Notitele retetei

In loc de cardamon macinat si anason, puteti adauga seminte de la o pastaie de vanilie. Eu nu am avut asa ca am adaugat arome care mi-au fost la indemana.

De asemenea in ciocolata topita, puteti adauga si cativa fulgi de ardei iute.

Pofta mare!