0 votes
Fb-Button
Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata
Prajitura cu biscuiti si mousse de ciocolata, un desert rapid si gustos
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Zeama de la compotul de ananas am scurs-o intr-o craticioara si am pus-o cateva minute pe foc sa se incalzeasca. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti (unul langa altul), apoi cu o pensula am luat zeama de compot incalzita si am pus pe fiecare biscuit pentru a se inmuia.
  2. Intr-un castron, am pus mascarpone, extract de vanilie, bucatile de ananas din compot si am amestecat bine. In alt castron am batut frisca cu 2 linguri de zahar brun, apoi am adaugat usor frisca peste amestecul de mascarpone incorporand-o usor pentru a nu o strica. Am inmuiat in apa rece 3 foi de gelatina pe care apoi le-am dizolvat in cativa ml de compot cald si le-am adaugat peste amestecul de frisca si mascarpone.
  3. Peste stratul de biscuiti inmuiati in compot, am adaugat amestecul de mascarpone si frisca, iar deasupra am pus un alt strat de biscuiti pe care i-am inmuiat in compot cald. Am incalzit la aburi 200 gr ciocolata si 1/4 lingurita fulgi de peperoncinni, am batut albusurile spuma cu 4 linguri de zahar brun si am pus apoi ciocolata peste albusuri, usor pentru a nu strica spuma. Mousse-ul astfel obtinut, l-am adaugat deasupra, ca un ultim strat.
  4. Am ornat prajitura cu bucati de ananas si decor dulce de la Dr Qetker si am dat-o la frigider aproximativ o ora, apoi am taiat-o bucati si am mancat-o cu mare pofta 🙂
Notitele retetei

Ciocolata folosita de mine avea o concentratie de cacaco de 52%, puteti folosi la fel sau chiar mai concentrata daca aveti.

In loc de mascarpone (daca nu va place) puteti folosi branza ricota sau doar frisca, la fel in locul ananasului puteti folosi orice alt compot, ce aveti la indemana sau ce va place mai mult.

Pofta mare!