Porc cu migdale, fasole cu ghimbir si taitei din orez

De catre   octombrie 19, 2015
0 votes
Porc cu migdale, fasole cu ghimbir si taitei din orez
Print Recipe
Porc cu migdale, fasole cu ghimbir si taitei din orez, mancare inspirata de calatoria mea in China
Portii Timp de preparare
4 portii 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 portii 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Porc cu migdale, fasole cu ghimbir si taitei din orez
Print Recipe
Porc cu migdale, fasole cu ghimbir si taitei din orez, mancare inspirata de calatoria mea in China
Portii Timp de preparare
4 portii 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 portii 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: portii
Etape
  1. Feliile de cotlet de porc, le-am taiat fasii de aproximativ 1 cm grosime si le-am marinat cu soc soia, sos hoisin, chimen macinat, turmenic, scortisoara si 5 spices si le-am lasat asa aproximativ 10 minute pentru a-si imprumuta aromele.
  2. Fasolea verde, am spalat-o si curatat-o bine, apoi am oparit-o in apa cu sare pentru 2 minute, am scurs-o apoi bine de apa si am lasat-o sa se odihneasca.
  3. Am tocat marunt ghimbirul si usturoiul, le-am calit usor in ulei, apoi dupa ce s-au caramelizat putin am adaugat fasolea pastai oparita si le-am tras impreuna la tigaie aproximativ 5-6 minute.
  4. Dupa ce carnea de porc s-a marinat, am pus-o intr-o tigaie cu putin ulei, am lasat-o sa se rumeneasca frumos, apoi am adaugat peste ea fulgii de migdale si apa si am lasat-o sa si fiarba usor pentru a se fragezi. * Apa am pus doar putin cate putin, fara a acoperi intreaga cantitate de carne. Taiteii de orez i-am oparit cateva minute in apa clocotita, apoi i-am scurs bine de apa si am adaugat peste ei cativa stropi de sos de soia.
  5. La final, am aranjat cate putin din fiecare preparat in farfurie, astfel incat toate aromele sa fie bine puse in evidenta si am decorat preparatul cu cateva feliute de ardei iute rosu.
Notitele retetei

Preparatul prezentat mai sus este ceea ce am degustat eu in China in scurta calatorie in care am fost, orice aroma nu va e familiara, o puteti inlocui cu ceva ce va e pe plac .

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.