0 votes
Fb-Button
Piept de pui cu sos de lime si capere
Piept de pui cu sos de lime si capere
Portii Timp de preparare
4persoane 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 5minute
Ingrediente
Pui la gratar
Piure de mazare
Sos de smantana cu lime si capere
Etape
  1. Intr-o oala am pus apa si sare si am pus-o la foc pana a dat in clocot. Am adaugat apoi boabele de mazare congelate si le-am oparit 3 minute la foc potrivit.
  2. Dupa 3 minute, am oprit focul si am scurs mazarea, am adaugat boabele in robot, am pus peste ele untul si laptele si am mixat obtinand un piure…nu foarte fin. Daca vreti mai fin decat iese la robot, il puteti pasa cu blenderul.
  3. Am pus bucatile de piept de pui la marinat, cu ulei de nuca, zeama de lime, turmenic, chimen, sare si piper si le-am lasat aproximativ 30 minute.
  4. Dupa ce s-au marinat, am incins tigaia grill si am adaugat feliile de pui obtinand un pui la gratar delicios si suculent in numai cateva minute.
  5. Pentru sos, am tocat ceapa rosie si usturoiul, si le-am pus in tigaie cu ulei, putin unt si fileurile de ansoa.
  6. Le-am lasat la foc potrivit pana cand ceapa s-a inmuiat si a capatat un gust dulceag, am adaugat apoi condimentele, pastrama de porc taiata cubulete, caperele si smantana si am mai lasat la foc 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat putin, apoi am stins focul.
  7. Dupa ce toate elementele au fost gata, le-am imbinat, obtinand o farfurie mai mult decat delicioasa in mai putin de 30 de minute 🙂
Notitele retetei

Nota: In sosul de smantana cu lime si capere, daca pastrati reteta si adaugati fileuri de ansoa, gustati si abia apoi daca considerati ca este cazul sa potriviti de sare. Eu nu am mai pus sare pentru ca ansoa este destul de sarata.

Pofta mare!