0 votes
Fb-Button
Negresa cu jeleu de bere neagra si visine #GustulBrun
Negresa cu jeleu de bere neagra si visine #GustulBrun
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 60minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40minute 60minute
Ingrediente
Ingrediente negresa
Ingrediente jeleu de bere neagra
Etape
  1. Am pus intr-o craticioara la foc 330 gr unt pentru a se lichefia, avand grija sa nu il ard. Ciocolata am tocat-o in bucatele si cand untul s-a topit am adaugat bucatile de ciocolata si cele 4 linguri de cacao, amestecand usor pana la omogenizare. Am obtinut o crema fina pe care am lasat-o deoparte sa se racoreasca usor.
  2. Am separat in 2 castroane galbenusurile de albus. Peste galbenusuri am pus 4 linguri de miere( 2 de pin si 2 de salcam), semintele de la pastaia de vanilie si am amestecat bine cu mixerul pana cand ingredientele s-au omogenizat si compozitia s-a aerat.
  3. Peste amestecul de galbenusuri si miere am adaugat usor crema obtinuta din unt si ciocolata (adaugati usor, pe marginea castronului ciocolata pentru a nu strica bulele obtinute prim mixarea galbenusurilor).
  4. Am amestecat foarte usor, de jos in sus, apoi am adaugat faina si am omogenizat toata compozitia. Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si le-am incorporat si pe ele in amestecul de oua si ciocolata, la final, am maruntit bine 90 gr biscuiti digestivi si i-am adaugat peste compozitia obtinuta, amestacand foarte usor. Am pus acest amestec intr-o tava de copt tapetata cu hartie cerata si am dat la cuptor la foc potrivit pentru 40 minute. Dupa ce negresa s-a copt (verificati cu scobitoarea), am lasat-o sa se raceasca bine si apoi am taiat-o in 2 obtinand 2 blaturi, pe care le-am lasat sa se odihneasca pana cand am facut jeleul de Silva Dark.
  5. Am pus intr-o craticioara pastaia de vanilie a carei seminte le-am folosit la prajitura, 5 pastai de cardamon intregi (sectionate doar pentru a-si elibera aroma), 2x 500 ml bere Silva Dark si cateva visine taiate jumatati (fara samburi). Am pus acest amestec la foc, am adaugat si 2 linguri de miere si am lasat sa fiarba usor, la foc mic. In momentul in care amestecul s-a infierbantat l-am luat de pe foc si l-am strecurat eliminand pastaile si visinele si l-am pus inapoi pe foc. Dupa ce a dat 2-3 clocote, am adaugat 2 lingurite de pudra agar agar, am mai fiert amestecul 5 minute amestacand continuu si apoi am oprit focul.
  6. Am lasat jeleul sa se raceasca, (pudra agar agar spre deosebire de gelatina, se incheaga mult mai repede) si dupa ce s-a racit si s-a inchegat cat de cat, am montat minunata mea prajitura 🙂 Am pus un blat in tava in care am si copt prajitura, peste el am adaugat un strat de jeleu de bere Silva Dark, visinele care au fost in bere, blatul urmator, restul de jeleu si am decorat cu jumatati de visine proaspete.
  7. Am dat prajitura la frigider aproximativ 30 minute pentru a-I da timp sa se odihneasca si apoi am servit cu mare pofta creatia mea de duminica 🙂 Este o praitura densa, cu aroma de caramel (data de berea Silva) si ciocolata, o combinatie divina as spune eu, dar astept si parerile voastre dupa ce o incercati.
Notitele retetei

Pofta buna!